Автор: Frida
Дата: 07-07-10 12:48
Не съм много запозната с оригиналната китайска кухня, тъй като не съм ходила там.
Яла съм само веднъж. Приятелка на майка ми, която е с китайска филология беше намерила работа в България на един китаец като готвач. Каза, че едва му се разбирало, защото бил от някакво затънтено село в планините и говорел на някакъв труден за разбиране акцент. Човекът беше супер готин, и и предложил за благодарност да събере приятелите си, а той да им наготви. Тогава за пръв път ядох карамелизирано месо. Не в сладко-кисел сос, а карамелизирано. Всичко, което направи беше много вкусно ...
Иначе аз ходя често в китайския ресторант, който е срещу руската църква, точно до Онда кафето. Там обстановката не е прекалено кичозна, готвят вкусно и има едни много големи аквариуми с риби. Много е приятно да ги гледаш докато се храниш (стига да не ядеш риба, разбира се ). Любимото ми ястие там е едно пилешко с ананас и краставица, комбинирано с ориз.
Публикацията е редактирана (07-07-10 12:50)
|
|