Автор: cameraman
Дата: 03-07-10 10:19
Ходих служебно в Албена.... За разлика от други наши курорти тя остана след приватизацията почти 100% на един собственик...Но не само за собствеността е подходяща думичката "остана"... Албена просто остана на доизживяване като дойна крава.... Докато навсякъде другаде рано или късно бариерите падаха.... в Албена те ставаха все по-съвършени и никой не постави въпроса, че с това са нарушени конституционните права на гражданите за достъпна среда на територията на комплекса...
Бях настанен в емблематичния хотел Добруджа.... Зле.... Звезди ли???? Не.... Дървеници в леглото, пукнатини по стените на стаята, стари мебели- от самото му пускане в експлоатация.... За подмяна на теракот и фаянс в банята няма как да говорим..... Просто се къпеш във ваната със сандалите за да не стъпваш бос по порцелана, на който нямаше никакви обозначителни ленти, че е почистено и дезинфекцирано...
Храната.... Шитттт.... Кучешки салам с надпис шпеков на табелката, Русенско варено с надпис пастет... домати, краставици, маслини, яйца на очи, варени и бъркани и палачинки.... Това е закуската.... Аха и кремвирши и сок.... Но пък с обяда не дават никакви сокове, за да може да си купиш на свободна консумация....
Полудяваш Човече..... Тук видях магазинче, където двулитрова каменица струваше 5.60, а бутилка Карнобатска мастика 18 лева...
Но това далеч не е всичко.... Носех си лаптопа и се опитах да хвана интернет от стаята.... На входа на хотела има написано "WI-Fi ZONE" Сега вече безжична връзка има в чакалните на гари, летища.... Аз обаче не можах за се вклуча в интернет.... Изкарва ми страница с локален доставчик и ми иска въвеждане на номер от карта..... Добре... отидох във фоайето на рецепцията.... казвам си- Не може да няма.... Оказа се, че там продават карти з минимален обем и цена от 7 лева, за да получиш достъп до интернет.... с такива карти трябва да влезеш и в интернет залата на хотела....
Защо да си избере някой европеец да почива в мръсен хотел, със стаи, в които се намират слипове с щампи на руски език под леглото и да си плаща десетократни цени за всяко нещо- скъпо... но за сметка на това писюрско...
|
|