Автор: Diandimov
Дата: 06-07-10 03:29
Гледах много неща от теб, но... не знам какво да мисля.
Не бих тръгнал на толкова дълго (във времето) пътешествие с по 5 кинта на ден бюджет.
Две години са много време. Губиш работата си. И не е сигурно като се върнеш дали пак ше я имаш.
А тя явно е била доходна.
Освен това местата, от които имаш репортажи съвсем не са от най- интересните на света. Инфото може да се намери в интернет, както и голяма част от снимките.
Бих започнал с някое забито българско село, те са ми доста по- интересни! В смисъл ако трябва да се гледат и снимат селяни, овчари и прочее, които имат по едни смесен магазин в населеното място, пепси- кола и стари маратонки.
Бих направил 6 тура от по 2 месеца в рамките на 2 години - на различни, но правилно подбрани и уникални места по света. С бюджет който да ми позволява да рентвам кола или каквото трябва, а не да се влача на стоп и да спя като чобанин. Със средства, които да ми позволят екипировката и нейното пренасяне, защото си струва да направиш неповторими снимки от такова пътешествие.
По- целенасочено, по- бързо, по- ефективно.
С подобен бюджет.
За снимките - вероятно не са обработени, и това е допустимо и разбираемо.
Аз обаче бих обърнал много и ГОЛЯМО внимание на текста! - това е нарацията и експресията от пътуването!
Защото едно е да даваш инфо, което всеки може да намери в мрежата, и съвсем друго - ако напищещ нещо неповторимо. Нещо, което е твое. Нещо, което в най- голяма степен изразява.
Това е фотографски сайт, но не подценявай литературата! Тя е, която въздейства страшно много, дори често пъти повече от снимки на върхове с облаци и кирпичени бараки.
Успех!
|
|