Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Рецепта ако може...
Автор: mladenov   
Дата:   23-06-10 20:49

...някой да ми даде за печено цяло пиле!
Правил съм и преди,ама ми е интересно да пробвам някоя нова,изпитана рецепта,някоя"бабина"![beer]
А ако някой даде и идея за ЗАЛИВКА на мусака,ще е Супер![beer] [beer] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: tnt   
Дата:   23-06-10 20:52

заливка за мусака: кисело мляко, яйца, магданоз, черен пипер и сол... може и малко майорана... и така [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: luboar   
Дата:   23-06-10 20:58

утре(по разбираеми причини;), ще прегледам готварската книга на ужасите, и ще ти дам рецепта ако има.
Да предупредя, че рецептите не са за хора със слаби сърца[smilie10] ..повечето започват с подробни съвети относно убийството на животинката, преди да се сготви [smilie10] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: 798099   
Дата:   23-06-10 21:03

Ами...зависи от количеството мусака, ама моята рецепта е:
2 кофички кисело мляко;
6 жълтъка;
2 супени лъжици брашно;
1 равна чаена лъжичка сол;
няколко капки соев сос;
много чувство;
разбъркване с миксер, след което задължително престояване за да спадне пяната, разбъркване с лъжица, вилица или каквото имате под ръка,
заливане;
печене 15-20 минути;
изстиване, ама умерено;
ядене...на корем!!!

Може и с бира...


Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: MarinY   
Дата:   23-06-10 21:05

За мусаката:
- запържваш леко лъжица брашно и добавяш кафена (не за италианско еспресо) чаша-две мляко. Може и кисело.
- отделяш белтъците на две яйца и ги правиш на пяна
- Настрани от огъня, разбъркваш пяната с готовата запръжка, добавяш с бъркане жълтъците
- подправки за аромат и сол - по твоя си вкус.
- заливаш мусаката 10 мин. преди да е напълно готова.
- Печеш до получаване на онзи апетитен цвят на домашен крем карамел.

Забележка: трябва да имаш свободна височина в тавата на мусаката, защото това нещо бухва много и ще се разлее. След изваждане от фурната спада до приемливи размери.

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: mayflowerbg   
Дата:   23-06-10 21:07

пухкава заливка за мусака, дробсърма и огретен:

3 яйца, 1 чаша кисело мляко, няколко лъжици брашно, сол, подправки на вкус

отделяме жълтъците от белтъците;
белтъците разбиваме на сняг с щипка сол;
отделно разбиваме жълтъците с киселото мляко, брашното и подправките - да се получи кашичка, малко по-гъста от палачинково тесто;
после смесваме белтъците с кашичката - леко разбъркваме с дървена лопатка и изсипваме върху почти готовата мусака
печем до златисто кафяво

[beer] [shtrak] [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: NeDDRaG   
Дата:   23-06-10 21:07

Пилето го пека по една рецепта, дето отдавна я знам: Пилето, почистено и добре измито, се разцепва от към корема. Посолява се. Слага се в тавата с кожата нагоре. Поръсва се с червен пипер. Взима се краве масло - едно малко пакетче 125 грама. Може да се разтопи и да се полее пието, може и да се нареже и да се постави върху пилето. В тавата се налива около половин литър водаа, която може да бъде заменена и с бира. По време на печенето се полива. Когато отгоре е почти готовво пилето се обръща. лет като се опече от вътрешната страма пак се обръща, за да се дозапече кожичката. След като пилето е готово, може да се извади, а в соса да се опечат картофки или гъбки. Консумира се с [beer] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: C41   
Дата:   23-06-10 21:08

https://photo-forum.net/static/forum/2010-06/uscp2099.JPG



Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: cicomanco   
Дата:   23-06-10 21:08

Пилето в тенджерата под налягане с една бира излята вътре и след половин час е мозък![smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: 798099   
Дата:   23-06-10 21:10

Този номер с бирата го разказвах в събота на един англоговорящ. До последно си мислеше, че английският ми е толкова слаб, че не мога да обясня смислено рецептата!
Тъпанари!!!

С41 - [smilie24] [smilie24] [smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: tnt   
Дата:   23-06-10 21:10

798099, за колко човека правите мусака и в какви тави!? [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: 798099   
Дата:   23-06-10 21:19

Ами...тавата е някаква китайска, но качествена версия на TEFAL, а порциите са 8.

Но...както казваше баба ми (лека й пръст), готвя "намерки". За да се похваля, синът ми не иска да яде мусака, ако я е готвила майка му. В интерес на истината, жена ми готви превъзходно!!! Ама на, мусаката ми иде отръки![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Е, сега вече, Лалинда ме изяде....


Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: tnt   
Дата:   23-06-10 21:21

дали ще е само Лалинда ... не знам [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: exile   
Дата:   23-06-10 21:24

Заливка за мусака със соев сос...!? И някакви други чуждоземни неща... Майонещо си... [smile]

Традиционалист ще си остана по отношение на мусаката [smile] Кисело мляко, яйца и брашно - това ми дай.

А най-вкусното на мусаката е като я изядеш и извадиш пържолите [smilie21] [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: tnt   
Дата:   23-06-10 21:26

майораната си е българска билка. В Родопите я ползват изключително за мусака.

Вожде, не се изказвай неподготвен [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: 798099   
Дата:   23-06-10 21:26

Ексиле, пробвай бе! Само няколко капки!

И въобще не си прав! Преди пържолите са кИфтетата!!![ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: exile   
Дата:   23-06-10 21:29

Тнт, някакво друго име има ли си тази майорана?

Аз ако не се изкажа неподготвен - значи нещо се е объркало в самата тъкан на вселената [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: 798099   
Дата:   23-06-10 21:39

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0


Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: tnt   
Дата:   23-06-10 21:41

Вожде, тъканта на вселената не я закачай! В АМБЪР рецепти за мусака няма, но тъй като съм преминавала Лабиринта повече от 7 пъти, тази гозба ми се отдава много добре.

пп. Това за майораната го знам от професионална готвачка в ловно стопанство в Родопите. Аз лично не съм фен и гледам да не прекалявам.

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: exile   
Дата:   23-06-10 21:49

Гугълнах я майораната вече, благодаря [smilie21]

В Амбър е едно, на тая сянка - друго, нека не смесваме нещата [smilie21]

Не съм ял мусака сигурно цели седмици, егати... Другата седмица може да врътна една.

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: netLady   
Дата:   23-06-10 21:58

Ми да ви кажа една проста заливка на мусаката - топено сирене (може и лютиво) се загрява с малко вода докато заприлича на сос(гъстотата на око) и се заливат порциите.

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: mladenov   
Дата:   23-06-10 21:59

Много бладоря на отзовалите се![beer]
С41 ,така и аз съм правил пиле [smilie24] [smilie24] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: alex1954   
Дата:   23-06-10 22:04

Най-бързо и просто:изсипваш на тавата един килограм сол и слагаш пилето отгоре.Опича се идеално!


Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: C41   
Дата:   23-06-10 22:05

mladenov написа:

> Много бладоря на отзовалите се![beer]
> С41 ,така и аз съм правил пиле [smilie24] [smilie24] [smilie5]
[beer]
Еми, какво питаш тогава...[smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Рецепта ако може...
Автор: tonitka   
Дата:   23-06-10 22:07

За пиленцето: Измивам го добре и го подсушавам. В купичка си разтопявам 1/2 пакетче масло и към него прибавям 2 с.л. олио, сол, черен пипер, червен пипер, риган, къри, куркума и розмарин. Разбърквам сместа с ръчичка и омазвам пиленцето вътре и отвън. Слагам го в тавичка като му привързвам крачетата за да не се разтварят и наливам чаша топла вода. Пека на 180 градуса като го поливам със соса през десетина минути. За около 40 минути е готово. [smile] До тогава бирата е вече ледена! [smilie3] [beer]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.