Автор: Diandimov
Дата: 11-06-10 05:26
Вчера след басейна решихме да минем през една сръбска бакалиика в квартала. Това се случва 1-2 пъти годишно, и си е преживяване.
Взехме българска лютеница, два пакета чай, "бански старец", румънска минерална вода и един бюрек от Сараево. И пакет шарена сол.
Бюрека изглеждаше добре на снимката, всичко точно. Вкъщи се оказа, че в иначе голямата кутия е напъхан един бюречец свит като измръзнало малко змииче, с диаметър като на празно DVD.
Не стана добре, защото не го доопекох май.
Като цяло - тежка и нагнетяваща храна.
Банския старец беше с парчета сланина вътре. Добре, такава е рецептата, ясно. Но не може ли някой да се сети да осъвремени тая рецепта малко? Кому е нужно да се тъпче със сланина?
Пирона на програмата беше лютеницата.
Белезникава субстанция, с хорото на етикета, и с до болка познатия тежък ламаринено- консервен вкус. Макар че беше в буркан.
Производителя твърдеше, че вътре има домати, пипер и олио. Не съм сигурен, защото цялата смес беше светлооранжева, освен това нямах никакви киселини след като хапнах от нея. А по принцип винаги имам киселини когато ям домат. Доматите и червения пипер също така оцветяват силно в цинобър и кармин, та не съм въобще сигурен дали в тая лютеница имаше и един домат.
Също много тежка храна като цяло.
Въпроса ми е: От какво се прави лютеницата? Има ли домати в нея, или са само нишистета и олио?
|
|