Автор: Lalinda
Дата: 08-06-10 16:55
Преди години ни обраха на пътя, като ни спукаха гумата на паркинг и ни преследваха по магистралата, докато се спука и слезем да я сменим с резервната.
Колата имаше застраховка срещу кражба на вещи вътре в нея, но когато попълнихме жалбата, застрахователят ни отговори, че сме били обрани ЧРЕЗ ИЗМАМА, и застраховката не покривала такъв риск. Може би трябваше, освен всичко друго, да счупим някое от стъклата на колата, за да изглежда обикновен ГРАБЕЖ, за да го покрие застраховката? Така де, застраховката е срещу кражба на ЗАКЛЮЧЕНА КОЛА.
Имайте го предвид.
Между другото, да ви кажа, че в събота ни обраха отново по същия начин, 5 години по-късно. Пазарувахме в Баумакс и колата ни (джип) бе на паркинга. Като тръгнахме, след около 5 минути срязаната с нож ПРЕДНА ЛЯВА гума (тоест на шофьорското място) спадна, докато карахме с 90 км. по околовръстното, спряхме да я сменим, и през десетте минути, в които шофьорът сменяше гумата, а аз гледах дали някой тир от трите реда чудовища няма да ни отнесе, някой влезе в джипа и отнесе чантата ми... Заявих кражбата на личната си карта в полицията, а там, от дума на дума стана ясно, че може да са резнали и четирите гуми, тъй като на джиповете се режели трудно и сигурно са ръгали, докато я пробият...
Смятам да подам жалба срещу Баумакс, тъй като би следвало на паркинга им да не се случват подобни ОПИТИ ЗА ПОКУШЕНИЯ И СРЕЩУ ЖИВОТА НА ПЪТУВАЩИТЕ, тъй като вероятно си представяте какво би ви се случило, ако карате с 90 км и наоколо ви има три реда тирове и няма как да спрете навреме!
Впрочем, четох из мрежата, че поради кризата махнали видеонаблюдението в Баумакс в Стара Загора, та може да са го махнали и в София?
За сведение, операторът, когото помолих да блокира картата на откраднатия ми телефон, ми каза, че баща му е бил обран преди дни по същия начин, като резнали гумата му на паркинга на банка и му задигнали 7 хил. лв.и документите на фирмата, докато сменял гумата...
Защо... това продължава, след като уж навсякъде паркингите се наблюдават и на тях не пише, че са НЕОХРАНЯЕМИ?
Прочее, в суматохата успях да подам документи за нова лична карта, и то в дружбенското паспортно отделение, което се прочу с вчерашния гигантски срив на системата.
Съкварталците ни са много печени и издържаха стоически, позитивно настроени и с чувство за хумор на атаката!
Нямаше нито ругатни, нито безредици, нито крясъци, като преди 10 г. или като в другите паспортни в София, пък уж кварталът бил работнически, сиреч безпаметен...
|
|