Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за котенце...
Автор: sfilipov   
Дата:   04-06-10 18:44

Здравейте, снощи за малко да блъсно едно малко котенце, добре че го видях на време. Като слезнах от колата да проверя далие д обре много ме дожаля и си го прибрах.Днес бяхме на ветеринар , но не дажт мн големи надежди за малкия сладур тъи като имал някаква инфекция и едното око му е заминала , асега чрез антибиотици се опитваме да спасим другото. Искам да ви попитам, мога ли да му давам антибиотика с храна , или трябва само хапчето да гълта? Просто забравих да попитам ветеринаря. Ще съм благодарени за каквито и да е други съвети.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за котенце...
Автор: sfilipov   
Дата:   04-06-10 19:07

бут

Автор: imitev   
Дата:   04-06-10 19:18

Котаците са корави животни - както ти е удобно така му го давай!

Автор: nastradin2   
Дата:   04-06-10 19:44

Едва ли ще иска да глътне хапчето, като човек. Котките са деликатни животни и приемането на лекарствата е голяма изпитание за стопанина...
Опитай да стриеш антибиотика и да го смесиш по малко с храната. Моят дъртьо усещаше всякакъв илач и плюеше или повръщаше, деба и инатият му сиамец[smile]

Публикацията е редактирана (04-06-10 19:45)

Автор: kkkolelo   
Дата:   04-06-10 20:11

Котето е с този дефект, предполагам, защото са го изхвърлили от къщи преди да прогледне, когато майка му редовно го ближе. Миналата година по това време взехме така едно в къщи, но не оцеля, въпреки специалните грижи - ветеринар, къщичка с балдахин, сухо котешко мляко. Може твоето да е късметлия, нашето беше с вероятност да гледа на 10-20 % само с едното, иначе и слепи се ориентирали добре.

Дата:   04-06-10 20:23

Приемането на лекарства от котураците е изпитание за стопанина когато си го слага на сърцето.

Мяташ в устата, затваряш я с ръка и чакаш да го глътне.

Ако питаш котака - никога няма да иска.

Малката ми дъщеря реагира като котаците - не иска да пие лекарства и сиропи никакви. Давам и ги на сила за съжаление е нужно.

В такива случаи се действа както трябва, а не както ни харесва!

Дано се оправи котака - после ще те обича цял живот!

Автор: tan4o   
Дата:   04-06-10 20:28

хващаш го стабилно, стискаш отстрани челюстите с ръка и те се отваря, мяташ с другата ръка хапчето и държиш затворена устата докато преглътне. Ако го изплюе пак същата процедура. Принципно антибиотика е течен, така че може и със спринцовка директно в устата!Станала съм специалист!
Предния ми котарак изключително трудно и след тежка борба приемаше лекарствата.Налагаше се да го увивам в хавлия, стегнато, както повиваха едно време бебетата, в противен случай рискувах да бъда издрана и изядена!

Сегашните ми мацки, са песен, нямам проблем с тях!

Автор: Лъвица   
Дата:   04-06-10 20:33

imitev-пробвала съм по твоя начин,но след много кратко време котаракът ми го изплюваше-по съвет на ветеринар хапчето се стрива на прах и се прави хомогенна смес с масло или маргарин.След което,се цапва на предната лапичка на котето,то инстиктивно се облизва,с цел да се почисти и поема антибиотика.Другият вариант в краен случай е да се разтвори във вода и със спринцовка се вкарва в устата му.Успех за малкия пациент!

Автор: asahi   
Дата:   04-06-10 21:13

Прибери друго коте.

Дата:   04-06-10 21:19

Моя котарак 12 години все така му давах хапчетата докато се спомина. Ако след много кратко време го изплюва значи не си мъ държала устата достатъчно дълго затворена и главата вдигната леко нагоре.

А беше див сиамец
https://photo-forum.net/static/forum/2010-06/qqrb9812.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2010-06/gosx4639.JPG

Публикацията е редактирана (04-06-10 21:20)

Автор: Prakticar   
Дата:   04-06-10 21:21

Асахи, как можа да го кажеш това?
sfilipow: смеси лекарството с храната, иначе няма да го приеме.
Ако котето е съвсем малко, избърсвай му муцунката и очичките (че и дупето даже) с влажно памуче. В естествени условия майката го прави това с език, но сега ти трябва да я заместваш.

Автор: tan4o   
Дата:   04-06-10 22:13

това за памучето...зависи колко е голямо котето, ако е на повече от 40-45 дни, в този период започват сами да се учат да ходят до тоалетна и нуждата от памуче и масажиране на коремчето отпадат!Дано животинката оцелее!

Автор: alfonsito   
Дата:   04-06-10 22:25

на мен ми разправяше един че блъснал котка с 200 на магистралата и цялата предница леш [smilie5]

Автор: navy   
Дата:   04-06-10 22:29

В естествени условия майката го прави това с език, но сега ти трябва да я заместваш.

Да ближа котенце... ама не космато [smilie8]

Автор: netLady   
Дата:   04-06-10 23:36

Отваряш му муцката, мяташ хапчето в гърлото и стискаш муцунката; държиш я затворена докато преглътне и малко след това. Друг начин няма. Ако не става - доктора да му бие инжекции. Очичките май с преварена вода трябва да се бършат.[smilie24]

Автор: likeduh   
Дата:   05-06-10 01:58

Ставааай, не си облизал котето преди лягане....

Дата:   05-06-10 13:32

imitev , И моят беше сиамец. Ама много кротък и спокоен. Спеше редовно с нас, като задължително ни прегръщаше през вратовете[smile] Доживя до 17 години. Последните му дни бяха много мъчителни...[smilie2]

Дата:   05-06-10 13:42

И нашият беше любвеобвилен и спеше с нас, само че си беше див [smilie5]

Дата:   05-06-10 13:48

Страшно ни липсва пухкавият пръдльо...[smilie2] [smilie8] [smile]

Дата:   05-06-10 14:01

А това е мойта лигла.
http://photo-zona.net/images/user63397/album21210/large/1260015732_kwlx2197_PC040034.JPG

Публикацията е редактирана (05-06-10 14:05)

Дата:   05-06-10 14:01

странно, снимката не ще да се вдене?!

Дата:   05-06-10 14:22

https://photo-forum.net/static/forum/2010-06/ttfr1359.JPG
http://photo-zona.net/images/user63397/album21210/large/1260015732_kwlx2197_PC040034.JPG

Дата:   05-06-10 14:24

netLady написа:

> странно, снимката не ще да се вдене?!

мдам само алфонсито знае как [smilie24] [smilie5]

Дата:   05-06-10 17:21

thx, алфонсито, така и не разбирам защо това "вмъкване на картинка" престана да работи.
Та щях да кажа, че сиамските котаци са по-различни от другите. Очовечват се. Тази си носеше бебетата в кревата ми. Умирах от ужас, че ще смачкам някое нощем. Ставам, пренасям ги в кошницата и тя след малко пак ги донася и ме гледа възмутено, сякаш пита "какво не им харесваш?".

Дата:   06-06-10 11:59

Сиамците се социализират удивително бързо. Когато се прибирахме вечер, той ни посрещаше от вратата и започваше да се кара, че сме го оставили самичък цял ден...[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.