Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Мтел - РЕЗУЛТАТ 1:0 за потребителите!
Автор: novi4ok   
Дата:   29-05-10 22:31

Мисля, че веднъж вече е обсъждано, но не намирам темата - имам нужда от съвет ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Става въпрос за следното:
Договорът ми с Мтел изтича скоро и решавайки да го прекратя поддаох съответното заявление. Оказва се, че въпросното заявление трябва да се подаде най-малко един месец преди изтичането и да - моя е вината, че не съм следил времето. Сега ми обясняват, че договорът е подновен автоматично (въпреки, че все още не е изтекъл) за още една година и нищо не мога да няправя. Дайте акъл какво да направя, защото единственото което ми хрумва е да се обърна към адвокат и по съдебен ред да обявя подновяването за нищожно, но първо не ми се занимава и второ - това ще ми струва повече от колкото да им плащам още една година.

И с извинение, но много ме е напушило: МАМИЦАТА ИМ НА ТЕЗИ ГНУСНИ КОПЕЛЕНЦА, ПОЗВОЛЯВАЩИ СИ ДА НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ И ДА НИ ИЗНУДВАТ ТАКА БЕЗОГЛЕДНО!!!!!!!!!!!!!!! БЕСЕН СЪМ!!!!!!!!!!!
[smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Мтел
Автор: arakiss   
Дата:   29-05-10 22:35

много внимателно си прочети договора - мисля, че най-лошото, което могат да ти направят, е да ти сложат най-високите си тарифи за този един месец, който е за предизвестие.
за предпочитане е пред цяла година

Автор: harvester_vn   
Дата:   29-05-10 22:36

spirash da plashtash...

Автор: otkata   
Дата:   29-05-10 22:39

навсякъде в такива случаи ги подновяват автоматично с тази разлика, че вече нямаш неустойки. какъв е проблема да го прекратиш

Дата:   29-05-10 22:42

Проблемът е, че категорично ми заявяват, че не мога да го прекратя по никакъв начин, защото автоматчно се е подновил за още една година. Това е абсурдът, който ме побърква.

Публикацията е редактирана (29-05-10 22:42)

Автор: 798099   
Дата:   29-05-10 22:42

Най-добре, ако твърдо си го решил, търси адвокат, който е спец по ЗЗД. Но ако в договора, който си подписал, има клауза, че "ако в едномесечен срок преди изтичането, нито една от страните не направи волеизявление за прекратяване или промяна...договорът автоматично се продължава с...", не ти трябва адвокат. Губиш отвсякъде и незабавно. Уви![smilie2]

Само за сведение, така прецаках ЧЕЗ. Тоест, те се прецакаха сами, защото не бяха прочели собствения си договор...

Автор: MOR   
Дата:   29-05-10 22:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: GYPSY   
Дата:   29-05-10 22:44

...пише ли в старият ти договор,че се подновява автоматично ?Дори и да пише според мен е незаконно -да ти подновят договора без да те питат.

Автор: rusinov   
Дата:   29-05-10 22:44

Поискай новия договор, попитай дължиш ли неустойки. Това за единият месец е упоменато вътре. Ако е упоменато има и вариянт да не можеш да го прекратиш иначе дължиш всички такси до изтичане на новия договор. Аз преди година реших проблеми с тея малоумници и си изтеглих 22 карти на фирмата от тях. Един месец ме въртяха само и само да ме мотаят. Не искам да ги чувам повече. [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   29-05-10 22:49

Да,пише, че се подновява автоматично и както написах - вината си е моя, че се замотах и не отидох навреме, но се питам дали има някакъв начин да се реши проблемът - и при адвокат бих отишъл, но това ще ми струва повече отколкото да им платя неустойки за една година. И вероятно те на това разчитат. МАМКА ИМ!!!!!!!!!!

Публикацията е редактирана (29-05-10 22:50)

Автор: GYPSY   
Дата:   29-05-10 23:00

Според мен това е незаконно, но явно не противоречи на закона.Тук има юристи, нека си кажат мнението .

Автор: Славов   
Дата:   29-05-10 23:01

За съжаление масово не си четем договорите.... глобул и вивател са същите измамници... [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: ntonev   
Дата:   29-05-10 23:05

без да съм юрист - моето разбиране за договор, че той определя условията по принцип и ако го подпишеш - трябва да ги спазваш (важи и за двете страни). Може да е невалиден, ако поставя условия недопустими от други закони, нормативни актове и т.н., но ако е коректен и подписан от теб - пробелмът си е изцяло твой. Трябва да си запоант с него преди да го подпишеш...

Автор: sirkhann   
Дата:   29-05-10 23:10

Защо не се обадиш в КРС в понеделник и да ги питаш? ;) Другото е да ги помолиш да ти издадат сертификат за номера [smilie5]

Дата:   29-05-10 23:11

Уффф, колеги, хайде да не си подхвърляме глупости от сорта "да си чел". Чел съм. Въпросът е какво да направя - не ми се занимава с адвокати, защото ще ми е по-скъпо, а не защото няма да спечеля. Без да съм юрист мога да разбера написаното в закона и знам, че подобен договор може лесно да бъде обявен за нищожен - ако си направите труда да прочетете общите условия на сайта на Мтел ще стигнете до същия извод. НО това е свързано със съд, а това не е нещо, с което ми се занимава.

Автор: the_psycho   
Дата:   29-05-10 23:12

не съм запознат много, но мисля, че според новия потребителски закон може да си го прекратиш по всяко време

Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   29-05-10 23:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   29-05-10 23:15

най-вероятно се е подновил при същите условия, срок и тн. няма какво да направиш.

Автор: the_psycho   
Дата:   29-05-10 23:22

аве нали се сещаш с кви юристи бачкат мтел, едва ли ше има некви "неизрядности" в договорите, мама им шейба долна
не стига, че наистина заробват, а и съм чувал доста приятели да се оплакват, че цакат в сметките (е тва пък неееема как да се докаже)

немаме юридическа култура за жалост... в щатите ше ме осъди някой, че съм му оригнал с думата fuck

Автор: Ivo55   
Дата:   29-05-10 23:24

Явно няма юрист във форума. Ако нямаш познат адвокат, ще трябва да търсиш приятел с познат в М - тел, уви, това е нашата действителност!Вероятно ще трябва да опиташ с номера "отивам да уча, или - в командировка в чужбина, за една година...

Дата:   29-05-10 23:33

Ясно - няма измъкване. Ще пробвам да се разбера с някой от комисията за защита на потребителите, но явно ще трябва да изчакам още година. Майната им - никога повече няма да имам отноешния с тези мизерници!

Автор: kudra   
Дата:   29-05-10 23:40

Просто спираш да им плащаш. Това е.

Автор: Ivo55   
Дата:   29-05-10 23:40

Не се отказвай , наистина, опитай с комисията за защита на потребителя! И пиши след това какъв е резултата! УСПЕХ!

Дата:   29-05-10 23:44

опитай с кротце, ако не майната им. едва ли ще заведат дело за сума по-малка от адвокатския хонорар

Автор: джъмбо   
Дата:   29-05-10 23:52

странно с мтел съм от 97 ма.... никакви проблеми до сега.... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.