Автор: ivodam
Дата: 23-05-10 00:10
В този форум непрекъснато се проповядва, и общо взето от едни и същи хора, колко мързелив и непродуктивен бил българинът, как не искал да бачка, а само да получава, и т.н.
Днес от сутринта имах да върша разни работи и реших да наблюдавам чисто случайно попадналите ми пред погледа хора, по стечението на обстоятелствата, как работят.
Ходих да си сменя пукнатото предно стъкло на колата - фирмата се казва Кобра. Въпреки, че е събота, и пак са се събрали празници накуп, хората работят. За моя приятна изненада се оказа, че имат предно стъкло за колата ми, въпреки, че е един малко разпространен модел комби на Мазда. Дори ми го дадоха с ивица отгоре в зелено - като цвета на колата. Смениха го за два часа, през това време дойдоха и един куп други коли, въпреки, че е събота, не връщаха никого, и наистина работеха момчетата без никакво помайване и видимо с разбиране и професионализъм.
Минах оттам през застрахователите да отбележим смяната, и те работят хората, нема помайване, губене на време, оправиха ми нещата за 10 минути.
Чакай викам си да минем през една автомивка, там като че мен ме бяха чакали от сутринта - моментално колата, външно, вътрешно, докато изпия един джин с тоник и готова - излизана. Гледах ги докато чаках младежите - и българчета, и циганета, е не видях един да мързелува, Бог ми е свидетел.
Денят ми завърши прекрасно с едно великолепно отбелязване на рождения ден на Рихард Вагнер - премиера на "Рейнско злато" в Софийската опера. Определено много ме изненадаха - оркестърът на операта е зле не от вчера, но постановката е много по-добра като идеи и сценична реализация от ред западни продукции, които съм гледал на записи. Певците също учудващо добри. През цялото време си личеше, че е хвърлен много труд и старание от хората.
Помислих си и за напрегната седмица, която имахме с колегите, която беше интересна, но за никого не беше свързана с моткане и помайване, и почнах да се питам, абе защо някои хора държат много активно да плюват собствения си народ, непрекъснато да се опитват да го унижават и изкарат такъв, какъвто просто не е? Явно някому това е изгодно, почвам да си мисля...
|
|