Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Трябва ли виза за да направя трансфер на летището в Москва
Автор: itilien   
Дата:   19-05-10 23:55

Принципно знам, че това не се изисква ако не излизаш от транзитната зона, но питам за сигурност, защото руснаците са шантави като американците и не знам какво може да са измислили. Доколкото знам американците искат виза дори за трансфер.

Отговори на това съобщение
 Re: Трябва ли виза за да направя трансфер на летището в Москва
Автор: Kanonir   
Дата:   20-05-10 00:00

Ако не сменяш летището и не излизаш от транзитната зона - не, но за всяко излизане извън транзита да.
Дано да не ти се налага да сменяш летища!
Успех!

[beer] [beer] [beer]

Дата:   20-05-10 00:10

Не, няма смяна нито на летището (шереметево), нито на терминала. Само има дълъг престой - от 6 сутринта до 5 вечерта

Автор: Kanonir   
Дата:   20-05-10 00:27

Шереметиево миналата година беше в някакъв ужасен разширителен ремонт и дефакто транзитна зона нямаше - всички трябваше да минат през митническите гишета. Самия "транзит" заради ремонта беше по малък от тоя на новия терминал в София, залата за заминаващи и тя, а за разлика от СФ е ужасно натоварено и постоянно се извиняваха по радиото на пътниците - но това не топли, нито охлажда... Аз трябваше да прекарам също толкова дълъг престой но вечерта - бе зор...
Това дето го пиша беше август, дано да са приключили и да е по-човешко положението. Инак митническите и чек-ин служителите бяха много разбрани и се опитваха да помагат за всичко!

Дата:   20-05-10 00:34

Добре, да разбирам, че дори и да продължава този ремонт, няма да имам нужда от виза да сменя самолетите ? (става дума за Мадрид - москва - делхи, и двата с Аерофлот)

Автор: Rand   
Дата:   20-05-10 00:36

Ноември миналата година без да сменям летища, само за транзитната зона на Шереметево не ми искаха виза. С Аерофлот пътувах София-Москва-Шанхай.

Поздрави за Великото пътешестиве itilien! [beer]

Публикацията е редактирана (20-05-10 00:39)

Автор: menthol   
Дата:   20-05-10 05:32

Информация от тази година:
Шереметиево 2 е в отлично състояние. Няма виза за транзит, независимо от престоя. Имаш коридор за транзитни пътници при смяна на полета и си минаваш на паспортна проверка преди да влезеш транзитната зала.

Съвет: намери си рубли, че цените са ужасни. 25$ за кафе, сандвич и бира Балтика ме отрязаха защото нямах рубли и кафеджийката по трънския курс ме мина.

Автор: jino   
Дата:   20-05-10 06:18

Не!!

Автор: didesignbg   
Дата:   20-05-10 09:00

не, ама вярно виж някакъв вариант за рубли, че не искат и карти да вземат братушките и те удрят в курса яко.

Автор: marconi   
Дата:   20-05-10 09:19

Миналата година минах по същия път (София - Москва - Делхи) горе-долу със същия престой...въпреки че нямаше нужда, си взех транзитна виза /май беше 50 кинта/ и вместо да дрема на летището, се разходих из Москва. В момента трансфера е много бърз...около 25 мин с новото влакче...после с метрото си за 10 мин до Червения площад. И да донесеш Золотое кольцо - най-добрия хайвер [smilie5]

Автор: neuromancer   
Дата:   21-05-10 15:33

Имай предвид, че ако се случи нещо непредвидено, ще се озовеш направо във филма "Терминал".
Примерно закуснение от един ден, спиране на полетите поради пепел - и ти нямаш виза.
Ако други варианти са малко по-скъпи, аз бих избрал тях. Но ти пък харесваш приключенията.

Автор: asahi   
Дата:   22-05-10 01:41

Спал съм веднъж в транзитната зона на Шереметиево - ми мноо гадно.

Автор: borovinka   
Дата:   22-05-10 01:55

Не е нужна виза, но имай предвид, че Русия е място, където може да се случи всичко. Всичко, всичко, всичко!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.