Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Зa каква машина иде реч бе джанъм?
Автор: Kanonir   
Дата:   17-05-10 19:07

Аве туй нашенските джурналя са голяма ралта.....
Чета ей тая новина, в която думата машина (машината) е употребена амнайсе пъти и от която така и не става ясно, какво аджеба е туй чудо на техниката, де струва толкова пари, как ги прави тия метални конструкции и не само, ами и "гарантира максимална защитеност на изградената конструкция"....

Някой де е по в час, ако може да обясни/пусне линкче към въпросното чудо, та да се ограмотя и аз!

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Зa каква машина иде реч бе джанъм?
Автор: steeens   
Дата:   17-05-10 19:12

Машина за изграждане на метални констукции, пише си го в статията. Чертежи и подробно обяснение наистина няма.

Автор: Todd   
Дата:   17-05-10 19:13

Ами голям абкант - нещо подобно .Абкант + тръбогиб ама автоматично и ногу голямо !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: stzz   
Дата:   17-05-10 19:16

Голямо, грозно, тежко и не тропа-що е то?
[smilie3]

-Българска машина за тропане!
[smilie7]

Автор: agop4o   
Дата:   17-05-10 19:20

това е машина която прави двойно изпъкнал есобразен шестограм.профилът се използва за подпиране на бетонни глави[smilie18] [smilie18]

Дата:   17-05-10 19:23

Машина за изграждане на метални констукции, пише си го в статията.

Това и аз го прочетох, сега ще покажеш ли и как ги защитава къде е написано?

Чертежи и подробно обяснение наистина няма.

ааа, чак таквиз чудеса не съм и очаквал от български журналист, просто са му ужасно непосилни, както за намиране, представяне, да не говорим за превод... виж да напише нещо от сорта (по време на бушменската иракска война), че B-52 излитат от самолетоносачи (и други подобни) в национален всекидневник, туй е 100% във възможностите им....

Автор: netLady   
Дата:   17-05-10 19:51

Ген.Люцканов рече, че МАШИНАТА немала еквивалент, никой друг не произвеждал такива, немало база за сравнение дали е скъпа, не се знаело каква производителност има щото не се знаело и какво точно прави, а и не е пробвана оти още си седела на пристанището щото не била платена, . . .
б е з х a б е р и е [smilie6]

Публикацията е редактирана (17-05-10 20:11)

Дата:   17-05-10 19:57

безхаберие, безхаберие, ма от "сумата" 80% веч https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonBat.gif

Публикацията е редактирана (17-05-10 20:06)

Автор: netLady   
Дата:   17-05-10 20:13

A, da, това го забравих.

Автор: promis   
Дата:   17-05-10 20:22

Ми сигурно е 3D принтер и прави направо готови метални конструкции, които струват 6700 долара.

Автор: GYPSY   
Дата:   17-05-10 20:25

...това не е машина,а подвижен завод за метални конструкции.Такава информация имаше преди време.Според мен пари хвърлени на вятъра.Е,някой е спечели от тази работа,но не и ние.

Дата:   17-05-10 20:25

promis май некви нули си спестил....[smilie5]

Публикацията е редактирана (17-05-10 20:25)

Дата:   17-05-10 20:26

Не съм, така пише в статията [smilie8]

"Той заяви, че стойността на една конструкция, изградена с машината, е приблизително 6700 долара."

Публикацията е редактирана (17-05-10 20:26)

Дата:   17-05-10 20:30

промис пише, ама каква е конструкцията става толкова ясно, точно колкото каква е машината - щото нали - конструкцията може и да е походна тоалетна на два етажа (офицерски и.... за всичката останала "сволоч")[smilie18]

Дата:   17-05-10 20:31

Kanonir, ок де, аз просто ти дадох моето предположение [smilie5] Пък и зависи от РЗП-то на тоалетната [smilie18]

Дата:   17-05-10 20:32

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   17-05-10 20:36

GYPSY [smilie24], но все пак, въпроса е как един журналист да различи машина от подвижен завод/работилница и на кое от описанията да вярваме - това от предишната информация или сегашната?

Автор: GYPSY   
Дата:   17-05-10 20:51

Журналистите са гола вода.Преди 20 години ги следях по вестниците.Логично е ,че тази метална конструкция не може да се направи от една машина.Предполагам,че е поточна линия.Друг е въпроса дали има необходимост от това нещо.Щели са да правят хиляди метални конструкции ?!Къде и за кого ?!Ако е за мисии в чужбина ,какво става след това с конструкцията?Подаряват я или пак я разглобяват?И кой плаща за всичко това -ние.Чета коментарите на Люцканов-може да се закупи и ще се изплати ,но ако работи.Чиста работа.Той не е виновен,че машината не е инст. и не работи.Сега остава и бившият министър да каже ,че е бил подведен от "специалистите" в тази област и да иска да го оправдаят.Аз бих попитал Люцканов какво е станало с нашата машина ,която е била купена преди 20 години?Ако е била неефективна ,защо са планирали закупуването на втора?Да,ама не съм журналист.[smilie18]

Автор: analgina   
Дата:   17-05-10 20:54

Ами да я пуснат да работи бе. Аз нямам против да ми спретнат една метална конструкцийка на лозето.

Автор: asahi   
Дата:   17-05-10 22:35

МАШИНАТА немала еквивалент, никой друг не произвеждал такива, немало база за сравнение дали е скъпа, не се знаело каква производителност има щото не се знаело и какво точно прави, а и не е пробвана, а между нас казано и няма работ аза тази машина. Щото ако имаше щяха да си я доплатят, да я освободят от митницата и да почнат да работят с нея.

Автор: djogata   
Дата:   17-05-10 22:48

Хаха, тази статия и аз я четох по-рано днеска, много умилително ми подейства [smilie5]

Машината та машината

Дата:   17-05-10 22:51

Welcome To The Machine

Дата:   17-05-10 23:03

Реално тази машина може би е за роботизирано плазмено рязане на метални елементи, където просто подаваш CAD чертежите и тя ги изготвя, след което ги сглобяваш. Надали е единствена в България.

Дата:   17-05-10 23:04

Не бе. Някаква мачкалка за ламарина е, ама кво от това?

Автор: djogata   
Дата:   17-05-10 23:14

Хора, говорите за плазмени рязания, за 3Д-принтирания, все страхотни, хай-тек неща, но силно се съмнявам да е такава машината [smilie5]

По-скоро изработва някакви едроразмерни, оребрени (за да са жилави) плоскости, като панели (някой спомена голям абкант - и според мен той е най-близо до истината).

Даже бих стрелял в тъмното и казал, че може би прави няколко пласта, които после се залепват един за друг - най-вероятно един нагънат пласт със силно изразено оребряване (носещ) + външни фасадни, почти неоребрени. Тъй като е с военни цели сигурно има и решение за пълнене с инертни материяли или нещо там друго за да се засили сигурността... Не се правя на врачка, просто мисля на глас [smilie18]

Само че такова решение ми е напълно непонятно как точно би се използвало за детски градини (както любезният военен обяснил днес пред съда, че можело да се използва за мирни цели като детски градини) - според мен такава сграда едва ли ще се вмести в критериите за енергийна ефективност, за издръжливост, както и за условия за обитаване (чистота, светлина, безопасност, температурни разлики и т.н.)...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.