Автор: djogata
Дата: 17-05-10 23:14
Хора, говорите за плазмени рязания, за 3Д-принтирания, все страхотни, хай-тек неща, но силно се съмнявам да е такава машината
По-скоро изработва някакви едроразмерни, оребрени (за да са жилави) плоскости, като панели (някой спомена голям абкант - и според мен той е най-близо до истината).
Даже бих стрелял в тъмното и казал, че може би прави няколко пласта, които после се залепват един за друг - най-вероятно един нагънат пласт със силно изразено оребряване (носещ) + външни фасадни, почти неоребрени. Тъй като е с военни цели сигурно има и решение за пълнене с инертни материяли или нещо там друго за да се засили сигурността... Не се правя на врачка, просто мисля на глас
Само че такова решение ми е напълно непонятно как точно би се използвало за детски градини (както любезният военен обяснил днес пред съда, че можело да се използва за мирни цели като детски градини) - според мен такава сграда едва ли ще се вмести в критериите за енергийна ефективност, за издръжливост, както и за условия за обитаване (чистота, светлина, безопасност, температурни разлики и т.н.)...
|
|