Автор: NO_CARRIER
Дата: 10-05-10 09:21
Днес получих странно писмо от някой, на име Peter Vargay. Пратен до "undisclosed recipients" - спам, разбира се. Обаче ми стана интересно, че такъв човек съществува и има някакви дела срещу него.
Имаше и прикрепени два файла с някаква информация на английски, ама не ми се четеше. Ето текста:
Помощ!
Моля, ако някой от вашите приятели или познати работи като полицай или съдия или прокурор или адвокат или политик, или работи за Министерство или в Църква, моля изпратете този имейл, за него / нея. За съжаление, аз не бях в състояние да намеря адреси.Бих искал да ви поиска също да прочете този текст.
Моля, помогнете ми, защото аз съм в много затруднено положение. Аз съм математик, учен, бях богат, допреди няколко години. Аз имам развитие антивирусни компютърни системи за най-важните правителствени организации и заводи в моята страна, за много-много години. Развих цялата сигурност на антивирусната система за Върховния съд на Унгария в продължение на 10 години, и защитните системи, развитие от мен защитават митническите служби в цялата страна, химически и фармацевтични фабрики, големи стоманени фабрики, печатници , болници, гр. зали, училища. Всички заедно повече от 20 хиляди компютъра, са защитени от моите научни програми. Бях богат, Аз притежавах 4 апартамента.
Канадският съд произнесе съдебно решение срещу мен от 1,7 милиона лв преди пет години, от които повече от 1,6 милиона лв са напълно незаконно, без правно основание. Останах почти напълно без дом от настоящото решение. Гледната точка на Канада бе, че съм направил грешка по време на процедурата, когато не бях в състояние да получа документа, и тяхната позиция е, че лице като мен няма право на справедлив съдебен процес, няма право на обжалване, няма право на решение в съответствие със закона. Така те ни дисквалифицират, те не позволяват нашата страна да участва в собственото си дело, да се прилагат каквато и да е доказателства към процедурата, а съдията е отклонил от закона повече от 1,6 милиона лв, всички тези като наказание. Трябва ли да плащам месечно 2100 лв през целия си живот за подкрепа на сродници, за здравето на 25 годишната си жена, като наказание, а тя никога не трябва да работи повече в живота си, докато тя е напълно в състояние да работи, тя не се нуждае, от всичко това поради моята грешка като наказание. Ако не е имало наказание, тогава тя не може да е имала подкрепа, дори и един цент, тъй като тя няма право в съответствие със закона, но аз нямам право на съдебно решение, в съответствие със закона като наказание. Всички мои активи са пропаднали до сега, 3 души от моето семейството умряха, 1 с диагноза рак, не съм виждал детето си в последните 6 години, тъй като не ми позволяват да го видя, което също е част от наказанието. Неправомерното решение е моето наказание, защото не бях в състояние да получа финансови документи на унгарската компания, което бе поискано от мен чрез канадски съд. А цялото семейство на учен от една от най-силните страни на света (Европейски съюз) не може да загине само защото един канадски съдия внесе поправка на решението с 1,6 милиона лв; само защото един канадски съдия не е готов да приеме решение в съответствие със закона.
В тази процедура двамата адвокати на жена ми бяха г-жа Israel и г-н Goldstein, а съдията беше г-жа Waldman.
Имаше дело в съда в Канада, в което капитан на чуждестранен товарен кораб не подаде документи за морско пристанище след пристигането си, те бяха дисквалифицирани от процедурата, и накрая целият кораб бе отведен далеч. Корабът не контрабандист нищо, а не накой друг е бил извършил престъплението, просто Канада си въобразява, че една от страните може да бъде дисквалифицирана, а съдията може да приеме съдебно решение каквото иска, след като само една страна е останала в процедурата. Един товарен кораб за един лист хартия. В Сомалия пиратите са свети отшелници в сравнение с Канада. Това е най-ефикасният начин за кражба на товарен кораб, а не е по глупавия начин на сомалийските пирати.
Канада се развива назад по законите на науката. Има все повече и повече лишаване от право на производство и опити, много малко проценти от съдебните решения са мотивирани, няма абсолютно никакво публично огласяне на съдебните решения в цялата страна. Съдебните решения противоречат на закона; те системно не прилагат всякакъв вид доказателства като процедура, като поведението на съдията в моя случай. Съдиите не знаят дори и най-основните принципи, те не ги разбират и те не ги спазват. Имаше един доста добър пример от правораздаването в Канада преди доста време; аз прочетох закони и съдебни решения, с отлична мотивационна част от 1920 година, те са толкова добри, колкото европейците или САЩ, но те днес са забравили всичко. Това, не може да бъде наречено правораздаване.
Европейският съюз стана най-силната държава в света днес. Това е една федерация със собствен министър-председател, собствен министър на външните работи, както и собствена армия. На практика можем да кажем, това е на Съединените щати на Европа. Аз ви моля, да не позволяват на Канада да направи това с мен или с други учени от Европейския съюз. Защо най-силната държава в света позволява на Канада ограбване на учените, игра с тези учени, за да се на семействата на учени от Европейския съюз към смъртта, да направи богати учени на Европейския съюз бездомни с невероятна съдебна измама? Аз питам, аз се моля, моля, да не позволяват това на Канада.
Започнах един международен съдебен процес срещу Канада в предната част на Женевския международен съд - подаваните заявления могат да бъдат намерени в приложението на този имейл, обединени в един документ. Международният съд не разгледа достойнствата на жалбата, защото аз не съм завършил процеса по обжалване срещу решението пред канадски съд. Но не бях в състояние да обжалвам точно, защото аз бях лишен от правото на всички съдебни процеси в Канада. Ние обяснихме на Международния съд, че всички обжалване са забранени, и след него, не са разгледали заслугите на оплакването ми, защото аз нямам право на обжалване. Ние обяснихме, че сме се опитали да се започне обжалване, но нашите документи бяха отхвърлени от съда на втора инстанция. Международният съд разбрала много неща от нашето становище - можете да проверите всичко в прикачения файл. Един от доводите им е, че ние не изчерпваме конституционно предизвикателство, докато тя е ефективна и достъпна защита и те създават окончателно заключение по този аргумент. Но ние обяснихме в едно от нашите становища, че канадската Конституция не защитава правата, от които ние се оплаквахме, така че конституционното предизвикателство не може да бъде ефективно. Изглежда, че не намерите част от нашата теза, която се оказа в подробности, че Конституцията не защитава оплака права. От Международния съд не цитирам нашите съмнения за ал. 4.4 на решението, както и тяхното окончателно решение е мотивирано от ал. 4.4.
Бих искал да Ви помоля да съдите Канада както една страна съди друга държава. Тъй като на страна, съдът Канада след това в Международния съд трябва да разгледа заслуги на жалбата и те трябва да решат за заслуги на делото, което те не са направили за моята жалба. Ако държавата съди Канада, тя не може да бъде причина за уволнение, че съм изчерпал всички обжалване за правна защита или не. По време на съдебните процеси между страни, това не е гледна точка. Моля, започнете дело срещу Канада на базата на член 41, параграф 1 от Международния пакт за гражданските и политическите права. (Ратифициран с Указ № 1199 на Президиума на Народното събрание от 23.07.1970 г. - ДВ, бр. 60 от 1970 г. В сила за България от 23.03.1976 г., обн. ДВ., бр. 43 от 28.05.1976 г.) Моля, издайте заповед за арест на канадския съдия за компетентност на Европейския съюз.
Аз съм в нужда. Моля, изпратете ми 20 лв или 200 лв, ако можете, или ако е твърде много, моля, изпратете ми 2 лв, ако можеш да направиш това за мен.
Информация за акаунта:
име: Peter Zsolt Vargay
IBAN: HU93 1410 0213 1621 1948 0100 0003
Име на банката: Magyarorszagi Volksbank Zrt.
Адрес на банката: Унгария, 1088 Budapest Rakoczi ut 7.
SWIFT код: MAVOHUHB
Някой друг полазен ли е?
|
|