Автор: christotg
Дата: 05-05-10 10:44
И аз съм като Todd, само дето ги отказах преди повече от 17 години. Пушех минимум по 2 кутии на ден и понякога не ми стигаха. Когато реших да ги откажа - направих го от раз. Оставих плочка син Ротманс на шкафа, а бях изпушил само 2 цигари от кутията. Чистих белите дробове около месец и половина - какво излизаше просто не е истина. Докторите ми казаха, че сърцето ми ще се възстанови напълно между 2 и 5 години, а може и за по малко време, зависи от тежеста на пораженията от пушенето ми преди... Мисля, че за около 2 години наистина се оправи моторчето . Ами какво да кажа - друг човек съм вече
Що се отнася до отказването от цигарите - разковничето е в главата на отказващия ги. Ако е решил истински - ще ги откаже. И то от момента на решението, не "от утре", "от другата седмица/месец" и т.н. Това за подтискането на никотиновия глад и др. спомагателни техники е добре дошло, но ако се разчита само на това - отпиши го процеса. В паметта остават приятни спомени свързани с пушенето - сутрин първа цигара, с кафенце или пък след по-обилно похапваане и т.н. След време могат да вземат връх и всички усилия да се провалят безславно. За допълнителен стимул предлагам и по-хард техника - действа безотказно, поне за мен.
Мераклията да отиде в раковото отделение на някоя болница и да поговори с докторите, с умиращите пациенти, хванали рак от пушенето, да погледа малко видео материали (в нета е пълно с такива) за това какви "чудеса" се трупат в белите му дробове и след това пак да си вземе решението дали да пуши или да откаже цигарите.
А като минимум ще си спести доста сериозна сумичка дори само от цената на цигарите, които ще изпуши да речем за следващите 5 години, като не се включваат разходите за лекарства и болници ако не дай си Боже прихване нещо сърдечно-съдово или някой рак.
Успех на всички, решили да скъсат с пушенето
|
|