Автор: ejko
Дата: 22-04-10 19:45
Не в повечето а във всички случай, непушачите се съобразяват с пушачите. ПОследните 3 години се появиха пискливи притеснени гласове на непушачи, че искат непушенето също да е право, както и пушенето, в следствие на което пушачите се консолидираха и почнаха да минават добрия тон. Аз никога не съм заемал дразнещата позиция на непушач, но в последните месеци, след хиляди катранени и истерични антималцинствени и хомофобски изказвания, някак почвам и аз да ставам все по краен...
Пушенето е вреден навик и е въпрос на възпитание да се съобразявате с това. Знам че много пушачи се съобразяват, но още повече са некултурните хора, които почти винаги са некултурни в начина си на пушене. Виждал съм вече да пушат вечер в рейса, в асансьорите, на спирките за градски транспорт, да пушат ходейки и т.н. неща, които до преди 22 години бчха невъзпитани, но вече са минали в графата "нормални". Няма лошо човек да минава нчкой граници понякога, но поне да знае границата. Аз също съм пил алкохол в рейса, но знам, че това не е най-възпитаното нещо и ако ми направят забележка, няма да се правя на човек с нарушени права! Въпрос на самоуважение е.
Щом хората нямат самоконтрол, то няма лошо контролът да дойде от вън...
Разбира се не всички пушачи са зле..., много от тях са хора с навик, които не смятат за нужно да го демонстрират на места неподходящи за това, мерките са за останалите...
|
|