Автор: TheBossBG
Дата: 14-04-10 17:21
Ежко, аз плащам на държавата, за да ми свърши някаква услуга. Това няма нищо общо с банките и икономиката на държавата. Вдигнал съм се на крака в съответното държавно учереждение и е редно да си платя директно на него. Друг е въпросът, ако не искам да вися на опашка с бабите и дядовците и по собствено желание реша да преведа парите по банков път. Тогава съм съгласен да има такса. Ще дам пример и с частния бизнес. Клиент съм на квартална интернет компания. Ако отида в офиса им да си платя кеш им давам точно 14 лева. Но понеже работното им време не ми е удобно, а и отивайки с колата до там ще изгоря бензин за поне 1,50 лв. съм предпочел да им превеждам таксата по банков път, като за това плащам на банката 0,75 лв. НО това е моят личен избор. Обаче държавата, която е призвана да защитава интереса на своите граждани, не ми предоставя такъв избор. Тя казва: искаш, не искаш, аз съм решила да пълниш гушата на еди-коя си банка. И така за всяка сменена лична карта(а те ще бъдат поне 5 милиона) ЦББ(Цветелино-бойковата банка) ще прибере по 3 лв. А сметни си ги сам! И това ако не е държавно подпомагане на частния бизнес при неясни критерии здраве му кажи! Аз поне не съм чул да е имало проведен конкурс за избор на банка, която да обслужва МВР. А като се замисля същата май е в далаверата поне от 2001-2005 година. Какво се е случило в този период? Ами разгледай ръководството на МВР тогава!
|
|