Автор: ejko
Дата: 06-04-10 13:55
Вие ако си мислите, че като си войник и си цветът на нацията и като стреляш от "х" метра по някакви мишени, които виждаш само на екранче и изживяваш някаква супер емоционална драма, как отнемаш човешки живот, а това е най-голямата ценност, то предполагам сте прекалили с американските филми...
Нито в Америка, нито в Русия, нито в Англия, нито в Швеция, Германия, Италия (то те не че имат войска), нито дори в България, някой войник във военна обстановка го бОли фара, че убива разни хора. БОли го, но най-много рамото. Нашите балкански герои- сърбите, които и до днес ги жалим, защото им бутнаха 10 моста и 5 хамбара, нали ги гледахме как се снимат с главите на обезглавените..., бетер арабеските.
Някакви момчета на по 18 години са пластелин и там и тук..., навсякъде... Те са като кучета..., може да ги разглезиш, може и да ги направиш злобни...
Ама ние тук никога не можем с един аршин да мерим..., няма тук и там. Войната е шит навсякъде. Или междусъюзническата е била баси благородната война... Трънки...
Да не говорим, че тогава са се колили със щикове. А едно е да застреляш човек от екранче, като на електронна игра, да кажеш "nice", друго е да го гледаш в очите докато го колиш с нож 30-40 сантима.
А после взимаш медал. И това са ни били прадядовци..., някой от вас дори са ги познавали и до ден днешен се гордеете с военните герой в сействата си. И аз бих се гордял, защото той човекът не го е правил това защото е искал, а защото са го искали от него... Той е правил каквото е смчтъл, че е редно.
Точно в този форум 90% жадувате "кърви и смърт", то не бяха смъртни наказания, не бяха масови изтребления на цигани, турци, евреи, араби, американци, комунисти, костовисти, борци, фигуристи, футболисти... А сега ми се правите на примадони. Вие какво точно си мислите, че се случва там? Няма добри и лоши, всичките сме еднакви, въпросът е съдбата в каква ситуация ще те постави...
Разликата е че това можете да го видите, ако бяха войници от всяка друга националност, нямаше нито да стигне до медията, нито медията да се интересува от записа.
Но вие си се възмущавайте, само не знам какво точно сте си представяли...
Не знам колко араби, колко еврей и колко американски войници познавате, но аз познавам от всичките видове и мога да ви кажа, че хората не бива да се съдят..., могат да се осъждат единствено постъпките им.
А това в случая е една скапана постъпка, която 18-20 годишния, чийто мозък са промили, заради глупавите си политики, ще я лежи до края на живота си...
Хуманността не може да е избирателна..., или сте хуманисти или не! Изберете си...
|
|