Автор: Императорът.
Дата: 25-03-10 10:02
Тодд - ами как държавата ще иска да се спазват правилата и законите, като тя сама не ги спазва?
Да - има фирми, които имат задължения към други фирми, но ако държавата първо си плати своите дългове, хем ще налее пари в частният сектор, хем ще даде пример, хем ще има основание да гони неплащащите. А то така? Императорът АД има дълг към Тодд ООД, Тодд ООД има зъдължения към Борето ЕАД. Борето ЕАД пък дължи мангизи на Пуертов ЕТ.
Пуертов си иска парите от Борето, той му казва "Сори копеле, ама Тодд не ми плаща на мене, затова нямам пари - сега ще му звънна да видя кво става. Звъни Борето на Тодд: "Кво става, пич, кога ще ми платиш?" "Ми как да ти платя, Императорът не ще да ми плати на мене... крие ми се като мишок - отивам при него." Отива Тодд при Императорът - мажоритарен собственик на Императорът АД. "Аре бе, братче, толкова мангизи имаш да ми даваш - и аз имам харчове, че и дългове..." "Тодде, разбирам бе, момко, ама нали знаеш, община Сунгурларе има да ми дава два куфара пари, асфалтирах им улиците, набих си всичките мангизи, ресурси, ето, заборчнях ти и на тебе, те не плащат... отивам да си искам пак парите, аре, ела с мене, ако искаш..." Отиват Императорът и Тодд в община Сунгурларе: "Асфалтирах ли ви улиците, бе?" "Асфалтира ги, да", "Ми аре бе хора, чакам си парите - ето - и кредиторът ми е с мене - натиска ме..." "Хе-хе-хе - тоя пък пари иска... смешко, ходи си ги искай от Любо Пенев !!! ...апропо, мерси за готиният асфалт, данъкоплатците са доволни и пак ще гласуват за нас..."
И Императорът се пени, нерви, ама с пенене и нерввене няма как да плати на Тодд, той се връща с празни ръце при Борето, а Борето отказва да си върне парите на Пуертов, щото няма отде да ги вземе.
БЛАГОДАРЯ ВИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ, ЧЕ НИ ОСИГУРИХТЕ ЖИВОТ В ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА, СЛАГАЙКИ ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ...
|
|