Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 И британците не издържаха...
Автор: Amigo   
Дата:   25-03-10 01:34

Британци разбиха врати, за да влязат в апартаментите си в Банско [smilie8]

24.03.2010 18:36
Те са измамени с над 6 млн. лири при закупуването на апартаменти, до които не ги допускат вече втора година

70 британски семейства влязоха на сила във владение на имотите си в хотел "Четири сезона" в Банско, след като двама ключари разбиха патроните на заключените врати на комплекса.

Решението за акцията е било взето от британците на общо събрание по Закона за етажната собственост.

Британците са измамени с над 6 млн. лири от некоректен инвеститор при закупуването на луксозни апартаменти в хотела. Сделките са сключени преди две години, но досега собствениците не са успели да влязат в тях.

Един от тях, Пол Хасел, коментира: "От доста време местните общински власти - съд и прокуратура, не искат да изслушат нашите проблеми. Ние сме собственици с нотариални актове и пълни права на собственици, но ни се отказва достъп, тъй като в съда нашето право на собственост се оспорва. Ние нямаме нищо общо с тези спорове, заплатили сме сумите, местните данъци и такси и искаме да ползваме собствеността си."

Преди да влязат в апартаментите си, британците издигнаха плакати: "Европа ще узнае за имотната мафия в България" и "България е член на ЕС, разложката прокуратура - не".
Британските семейства са купили едно- и двустайните апартаменти чрез лондонската агенция "Рокарч истейтс" чрез инвеститорката Ренета Качъшка.

Тя била всъдружение с Надя Събева, за която се смята, че тайно е прехвърлила 29 от апартаментите, плюс ресторант, басейн, спа център, конферентна зала и 30 паркоместа на българската компания "Зеком" за минимална част от реалната им цена.

От българската компания отказват да са виновни и да са извършили нещо нередно. Говорител на фирмата твърди, че тя е платила за апартаментите "в съответствие с българските закони".

По случая се води наказателно и гражданско производство в Районния съд в Разлог и в Окръжния съд в Благоевград.

[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: И британците не издържаха...
Автор: holden   
Дата:   25-03-10 07:39

Британците мислеха че са ударили кьоравото с тези ефтини имоти в България. Дано да си научат урока.

Автор: Ivo55   
Дата:   25-03-10 07:44

А ние кой урок трябва да научим?![smilie7]

Дата:   25-03-10 08:13

мдааа, явно британците са виновни, че са такива балъци [cool] [smilie8]

Автор: ejko   
Дата:   25-03-10 08:40

Абе то не са само британците. И аз пия една студена вода в момента. Не че изгубих много, само че е всичко...
Истината е че в БГ е тоооолкова зле положението...[smilie2]

Публикацията е редактирана (25-03-10 08:40)

Автор: danvan16   
Дата:   25-03-10 08:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Тед   
Дата:   25-03-10 08:54

Следващия път са научили вече, че трябва да си вземат техен адвокат /техен!/, а не на заинтересована страна.
Абсурд колега да допусне такава грешка.

Автор: matataupa   
Дата:   25-03-10 08:57

На това не му ли се казва Взлом?

Няма ли съд за тези ? Сега купонът ще е да ги осъдят на по 2-3 години за вандалство, повреждане на частна собственост, клевета и други.

[smilie5]

Къде са тръгнали в България да пазаруват. Най- много кило домати от женския и Кафе от ОМВ и беж да ги няма.[smilie5]

Дата:   25-03-10 09:01

да,ама там ще се появи кралицата майка да ги защитава ...а ти ако го направиш..ще се появи полицията [smilie5]

Дата:   25-03-10 09:01

Е то колегата ти няма нищо общо. Един нотариус ако имаш и такива неща може да натвориш, че майката си трака. А нотариусите в бг, всички имат строителни фирми- предприемачи, майка им стара:))))
Накрая знаете ли как се оправят такива неща, особено с недостроените сгради. Отивате при нотариус и си продавате имотите, които реално не притежавате, казвате загубил съм 50 000Е, тои ти дава 15 и всички са щастливи. Ограничаване на щетите за едни, за други якия бизнес...

Дата:   25-03-10 09:03

Нотариусът няма вина,.... който не е проверил имота, вписванията и договорите - той.
Нотариусът не е длъжен да ви вдига гащите.

Дата:   25-03-10 09:15

Тед не знамколко не са виновни, аз лично съм сключвал сделка пред нотариус без Удостоверение за липса на тежести. Просто го бяхме забравили. Нямаше проблем.
А има и друго, ти си купуваш имот, както се прави в БГ много често на стойност данъчна оценка. Някой обявява фирмата в несъстоятелност и всички тези сделки стават атакуеми от кредиторите. Реално ти си си купил апартамент, но ти го взимат.
Абе истината е че ако някой иска да ви вътри, нчма начин да не го направи. Аз мога да измисля 2-3 схеми, които ще минат със сигурност.
Добре, кажете ми това работеща система ли е?

Автор: Todd   
Дата:   25-03-10 09:37

Купете си пушки !!!!

Много са убедителни !!!

[smilie19]

Дата:   25-03-10 12:58

Тед не знамколко не са виновни, аз лично съм сключвал сделка пред нотариус без Удостоверение за липса на тежести. Просто го бяхме забравили. Нямаше проблем.
------------------------------------------

Ми хубаво сте направили ... ако 1-ин час преди теб е вписана сделка ...супер... гърмиш... после нотариуса виновен....
А да ти си е случвало да е вписана искова молба, ипотека или особен залог? Фирмата да има публични задължения. Случвало ли ти се е..?
На мен не веднъж ми се е случвало....
А когато става дума за земя на морето и срещу теб са акулите от СФ с подставените миноносци ....стой та гледай, щото там трябва да провериш още куп неща...
И после нотариуса виновен...виновен кога е извършил престъпление..кога не ...вие сте си виновни.

Отделно, че сумати народ не прави проверки за парно,ток, и кво ли не...

Проблемът е че като купуваш нещо от физ. лице е относително лесно.когато срещу теб са фирми акули...стой та гледай...

Автор: CanoniO   
Дата:   25-03-10 13:00

Нотариусът може на момента да провери за тежести.. Има си достъп до същата система, по която се вадят бележките.

Публикацията е редактирана (25-03-10 13:01)

Автор: emo99   
Дата:   25-03-10 13:01

И сега те (британците) още ли са в апартаментите ?Щот влязоха с взлом,а не видях полицаи с тях.

Автор: nastradin2   
Дата:   25-03-10 13:05

Пък га биха педеругите в Пазарджик бяха, нали? Що???[smilie10]

Автор: samara   
Дата:   25-03-10 13:18

... не мога да ги разбера тези [smilie8] ,... най-ниската британска класа дето познавах, дефакто и деюре, а смея да твърдя точно такива са [smilie24] ... купи къща в нашето село преди няколко години, нещо на метри от турската граница, пълен пущинак ( двойка са при това [smilie24] ), а селото е такова дето всички сме избягали от него преди 50 години, щото нема кво да правим там [smilie24] [smilie5] ... та този се отърва от имота още миналата година и замина за ... познайте: Аляска !!! [ezik] [smilie18] [beer] ... сигурно е знаел за кризата преди нас [smilie8]
П.П... не ми се карайте [smilie8] , не мога да разбера тези в Банско сега какви са [smilie8] , след като най-ниската класа британска [smilie8] , ... вече си мина по реда през България и се изнесе [smilie8], тоест замина за някъде[smilie8] ... тези какви са и що дирят тука ??? [smilie21]

Дата:   25-03-10 13:35

Автор: CanoniO
Дата: 25-03-10 13:00

Нотариусът може на момента да провери за тежести.. Има си достъп до същата система, по която се вадят бележките.
------------------------------------------

Не навсякъде може. По горите където са - нямат връзки системата.

Освен това нотариусът не проверява фирмени документи, актове и решения на фирмата, пълномощни и др.

Свеж пример - юрисконсултката на КЦМ Пловдив си купи апартамент в СФ...но само изгоря с парите...така и не го видя апартамента. И нотариусът не беше виновен!!!

Тука става дума не за една сделка а са ги карали на поточна линия - някой от В. ги е подкукоросал, тука друг е поел документи и като са видели, че става шоуто ...са ги обърнали...
Нищо няма да стане прокуратурата ---ще каже, че е гражд. дело и няма прест... Освен ако Кралицата не завърт 1-2 телефона....

После като пазарувате в ebay oт UK, дано не ви се е налагало да обяснявате, че сте порядъчен човек, защото в UK българите крадци, мошеници, измамници, обирджии на възрастни жени...

Не че като ги видиш англичаните на живо на талази са си живи лумпени.... Е понякога масов бой и меле или строшена глава...

Дата:   25-03-10 13:47

Вижте какво - щом като държавата им е дала възможност да си купуват апартаменти в БГ, въпросът е в извършената спрямо тях измама. [cool] И че Булгаристан не е нормална правова държава, а мутренско-андрешковска! [smilie23] Те точно за такива номера ми разправяха миналата седмица мои пациенти, които са в имотния бизнес. [cool] Има и други [cool] [smilie23]

Дата:   25-03-10 13:51

Ще ви разкажа единия от случаите когато искаха да ни изтъркалят.

Ставаше дума за 5 апартамента в наш курорт за чужденци.
Аз бях пълномощник.

Отиваме - новичко, построено...цунка. Ама красота.

Отиваме на сделка, гледам...едни погледи между продавачите. Казах на нотариуса стоп-пауза за 2 часа... проблем с парите.

Гледам сградата и апартаментите в службата ...всичко чисто.
Викам, чакай да им видя земята. Хоп особен залог...
Да ок, няма проблем, но викам -чакай да прочета Договора за особен залог.
Сключен с банка ... и в него записано, че земята и всичко което ще се построи за в бъдеще /тогава ги е нямало апартаментите/ са под особен залог.
Да, ама на сградата и апартаментите не е отбелязано. Но в един съдебен спор...банката ще си ги вземе, ако фирмата не погаси кредита.Освен да разчиташ на действието на вписването...ама разчитай си...
Връщам се при хубавците и пред нотариусът ги обърнах. Извикаха ме навън и ми предложиха $$$, само че аз записах разговора, щото съм войник.

Иначе отивай разправяй на ония ми ти чужденци за особени залози, право в БГ и простотии... Като чуха записа и им се смени цвета на лицето. Имаше благодарности $$ [smilie24]
Кой е виновен? Нотариусът, вие, адвоката ви или...прокуратурата...

Публикацията е редактирана (25-03-10 13:57)

Дата:   25-03-10 13:53

а, Тед, точно ей такива някакви ми ги разправяха [cool]

Автор: ivodam   
Дата:   25-03-10 13:57

Тед, записът ти е незаконен [cool] [smilie7]

Дата:   25-03-10 13:57

Така е...но те не знаеха ....[smilie5]

Автор: dimi2007   
Дата:   25-03-10 13:59

Кой е виновен? Нотариусът, вие, адвоката ви или...прокуратурата...
----------

чл 25 ЗННД........

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.