Автор: mitadoc
Дата: 21-03-10 16:31
...по-добър фотограф?
Хайде малко да разлаем кучетата
Ето един житейски казус-тук има професионалисти,както и аматьори.Професионалистите са тези,които си изкарват парите с фотография.Те могат да са уникални,добри,средни,лоши.Следователно могат да печелят луди пари или просто да съществуват.Аматьорите изпозлват свободното си време,както и средствата,които са си отделили за това хоби или просто начин на живот.Те могат да са също от уникални до посредствени.Всеки купува техниката според нуждите и според възможностите си.Тъй като ме обвиниха,че все искам с "пръдня боя да правя" или добавяйки "с трици маймуни да ловя",питам аз:"Това,че ще си купя по-скъпата техника,ще ме направи ли по-добър и успешен фотограф?"Една подсказка-занимавам се през свободното си време,не печеля пари от това,просто се разтоварвам и се опитвам да създам нещо интересно и красиво,заснемяйки и обработвайки даден кадър.Някой беше казал нещо много умно в една от първите ми теми-ако техниката те спъва и не можеш да се развихриш докрай и това продължава доста време-тогава сменяй.
Чакам мнения.
Визитка:
Митко,Пловдив,непушач,28-годишен,женен,зодия овен
450Д
18-55 ИС
50/1,8 МК2
Цайс Зонар М42 200/2,8
Прилично свободно време,доста идеи,чиято реализация се спъва от незнанието,а не от финансите.
Вие сте на ход.
|
|