Автор: Императорът.
Дата: 18-03-10 14:53
Зависи от наказанието. Това ме сети за един виц.
Бащата хванал лапето (на около 12 години) да пафка. Разпасал коланът.
- Ще ти дам аз едни цигари !!! Заемай стойка Г!!!
- Тате, това е непедагогическо, как така ще ме гърбиш? Нима искаш да се озлобя, да намразя теб, родният ми баща? Ако се озлобя, ще тръгна по наклонената плоскост...
- Хм-м-м... тогава няма да те гърбя, но една седмица няма да излизаш.
- Тате, не бива така. Аз сега израствам, ако ме лишаваш от общуване и социален живот, ще стана самотник, ще ми е трудно да контактувам с хората и ще ме травмираш до живот.
- Ърм-м... добре, ще излизаш, но никаква телевизия и никакъв компютър.
- Стига тате, телевизията и нетът са много важни за моето израстване като личност. Те развиват мозъчето ми, чрез тях поддържам връзка со светът и съм в крак с проблемите му. Не е хубаво така.
- Добре де, тогава няма да плюскаш нищо сладко, нито да пиеш количка. Знам че ги обичаш, това ще ти е за поука, че пафкнето е вредно.
- Тате, това е ужасно - та въглехидратите, в умерени дози са важни за организъмът ми - аз сега раста !!! Искаш да порастна болнав и кежав ли?
- Баси хитрото келеменце - тогава няма да говориш нито с мен, нито с майка ти една седмица - нито ние с теб !!!
- Тате, аз съм още на 12 - нямам девойка и трайни приятели - нима искаш да ме отчуждиш от вас, които още сте ми най-близки? На улицата ли да търся хора, на които да се доверя?
Бащата мислил, мислил, мислил, мислил, мислил...
... пък накрая разпасал коланът.
Стойка Г !!!!!!
|
|