Автор: djogata
Дата: 09-03-10 23:35
Аз лично не мисля, че Китай, Индия или Русия ще причинят война.
По-скоро предполагам, че една евентуална война ще се води (или поне ще започне) на верска основа.
В последните години много мюсюлмански държави се хлъзгат по наклонената плоскост - една по една, като плочки на домино, минават от светски режим в религиозен и се радикализират.
Афганистан, Ирак - пълна каша.
Пакистан и Иран - ислямистки преврати.
В Индонезия и Малайзия положението също не е розово. Нигерия, Сомалия - никой не знае какво става. Дори и Турция е на ръба - за първи път от почти 100 години властта на армията е сериозно разклатена - да не кажа изчезнала - та сега въпросът е накъде ще тръгне страната - дали ще стане истинска демокрация (където наистина армията няма място във властта), или ще се ислямизира.
Така че бих предположил война между ислямските държави от Близкият Изток срещу развитите християнски държави. Което е близо до това, предположено от Кайзера (Израел - Ирак/Иран).
За нас остава да се надяваме на 3 неща:
1) Че Турция няма да се ислямизира и може да остане неутрална в такава война
2) Че западният свят все още ще има сегашното огромно икономическо и военно предимство
3) Че Китай и Индия ще останат неутрални или ще са на страната на християните
И най-вече, всичко това са хипотетични кръчмарски приказки (които силно се надявам да не се сбъднат), някой да не се хване тука да ме уличава в геополитическа некомпетентност - няма смисъл, сам си признавам
|
|