Автор: Lalinda
Дата: 25-02-10 16:36
И аз не правя портрети.
Изваждах на показ нещо, което хората искаха да скрият...
Затова се обърнах към портрети на непознати, тоест портретувам средата им на обитание - такава, каквато искат да я ПОКАЖАТ на околния свят, а не да я крият - врати, фасади, прозорци, декорации... пране... Цветовете понякога ги издават...
Като деца с моя приятелка, понастоящем художничка, бяхме в селото на дедите и и тя поиска да я снимам легнала върху един гроб. Снимах я, но ми се стори, че върша нещо нередно и върнах филма назад и заснех втори кадър с полето наоколо отгоре му (филмът бе в нейния апарат)... Помни го и до днес и не може да разбере защо съм го направила... Ама ей на, художничка е, съзнанието й работи по друг начин...
Иначе съм чувала и са ми показвали, че и букет цветя не трябвало да се слага в количка до спящо дете... Това суеверие е по-картинно...
Както казват франсетата, новороденото е un grand blesse, нещо като човек с велика, голяма рана, тъй че го пазят всякак и навсякъде, най-вече от зли очи...
Но по тази логика не би трябвало и снимки на деца да бъдат публикувани, особено пък по сайтове, където не е ясно що за птици гледат и какво кому вещаят...
|
|