Автор: юнга
Дата: 11-02-10 20:31
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5038§ionid=hotnews&id=0000122
"Трудно ми е да правя такива оценки, най-малкото заради едно особено обстоятелство. Да, г-н Петров има нееднозначна репутация, да кажем така - меко. Също така е вярно, че тогава беше известно, че той е бил офицер на прикритие, който е трябвало да поддържа определена репутация, за да бъде внедрен в тези среди. Така, че аз съм се оставил да ми влияе не репутацията му, а личните ми впечатления от него".
"Никой не може да бъде прибран по силата на подозрения. Трябва да има сериозни, документирани доказателства", допълни още главният прокурор.
На въпрос Алексей Петров бил ли е ръководител на тази организирана престъпна група, Велчев посочи, че е твърде рано да се говори за това, тъй като разследването е на няколко дни. "Престъпната дейност на групата е твърде обемна, така че да видим какво ще излезе накрая", каза той.
"Трудно може да бъде коментирана операцията "Октопод" от външни хора, защото се обви в една тайнственост. Въпросът е принципен - охранителната система трябва да бъде подкрепена в борбата с организираната престъпност", каза каза Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи, депутат от КБ по БНТ. Според него, ако се повдигнат обвинения и те издържат в съда, това ще бъде един от големите успехи на МВР.
Единият казва, чакайте да видим какво ще излезе накрая с нашето момче, а другият - "ако се повдигнат обвинения и те издържат в съда", като първият и се мръщи на чуждото участие в операцията.
Та разприказваха се вашите.
Можете да предадете другари, във вашите партийни организации, че видни ваши хора са загатнали, че нашето момче ще бъде спасено и са дали отпор на вражеските чуждестранни разведки, за това, че се месят в партийните ви работи.
Верните синове на Партията отново са на мястото си и отново ще защитят нейните дела.
|
|