Автор: TheBossBG
Дата: 09-02-10 09:46
Ню Йорк има бюджет за снегопочистване 20 милиона долара. София - ШЕСТ милиона лева(сигурно е около 4 в долари). Никой не може да ме убеди, че София е 5 пъти по-малка от Ябълката. Но пък е поне 5 пъти по-непочистена. Преди година(пак имаше някакви "големи" снеговалежи) питах един общински съветник за това. Отговори ми, че аз не съм разбирал колко е сложно и скъпо почистването на снега в София. Е, сигурно в Ню Йорк е по-просто и евтино? Ама има едни хора, които трябва да усвоят едни пари, а другите - вълците ги яли. Днес някаква кифла (шеф на инспектората) обясняваше, че вчера сутринта били почистени всички улици на масовия градски транспорт. Абе аз на чаршафа ли да вярвам или на х%q си?(стар виц). По улица Бели дунав се движат трамвай, 4 автобуса и 2 маршрутки. И имаше 10 см непочистен сняг. И това в СЕДЕМ часа сутринта, когато още нямаше задръстване и снегорините можеха да се движат. Е, да, ама не. За 15 минути, докато бях на тази улица, един снегорин не видях. Видях един, който кротко си "чистеше" по Опълченска, от Сливница до гарата. Мина 3 пъти, и все по чистото. Явно навърташе километри за пътния лист.
|
|