Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 8 седмици до Великден
Автор: юнга   
Дата:   07-02-10 15:02

Месни заговезни.
Не местни, а месни. От месо.
Та каква мръвка ще дъвчите, на месни заговезни?

Отговори на това съобщение
 Re: 8 седмици до Великден
Автор: юнга   
Дата:   07-02-10 15:14

ВИНАГИ са 8 седмици преди Великден. Името се определя от традиционната вечеря с месо, след която се заговява (пости) до следващата неделя, наричана Сирни Заговезни. През цялата седмица между Месни и Сирни Заговезни времето е отредено за гости и веселие, защото с началото на строгия пост не се прави вече нищо (няма хора, сватби и веселби/. Това е времето, което църквата нарича Преддверие на божественото покаяние. Това е времето, в което човек, постейки и отказвайки се от греховете си, се „очиства", превръщайки се от физически в духовен човек. Вечерта на Месни Заговезни цялото семейство се събира на празничната трапеза.

Ноооо! След 8 седмици - агънце, яренце...[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: 8 седмици до Великден
Автор: Amigo   
Дата:   07-02-10 15:19

Абе за 2000 години "очистване" трябваше светът доста да се поочистил принципно... ама не [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re: 8 седмици до Великден
Автор: Lalinda   
Дата:   07-02-10 17:47

Християнството по нашите земи, казват, е най-вече битово...

Кой какво ял, кога, кога постил, пък кога, едва свестил се от тъпченето с коледното прасе, се размечтал за великденско агне...
[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: 8 седмици до Великден
Автор: тьма   
Дата:   07-02-10 17:49

Аз почитам Сирни заговезни - денят за прошка


Отговори на това съобщение
 Re: 8 седмици до Великден
Автор: юнга   
Дата:   07-02-10 17:53

Автор: Lalinda
Дата: 07-02-10 17:47

Християнството по нашите земи, казват, е най-вече битово...

Кой какво ял, кога, кога постил, пък кога, едва свестил се от тъпченето с коледното прасе, се размечтал за великденско агне...
[smilie10] [smilie10] [smilie10]

По вашите земи, врачанско и белоградчишко, може и да е така, но по нашите няма как да имаме коледно прасе на балкона.
И естествено, в сравнение с бахура по вашите земи, агнешкият котлет от нашите земи е за предпочитане.[ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: 8 седмици до Великден
Автор: asahi   
Дата:   07-02-10 23:18

Бахур, бабек, дядо, черво, кървавица, пръжки (джумерки), пача...
Специалитети, обилно застъпени в Северозапада.

Отговори на това съобщение
 Re: 8 седмици до Великден
Автор: Amigo   
Дата:   07-02-10 23:19

имам един вкусен спомен за бабека... [smilie8] [smilie8] [smilie18] [smilie18] дали е пак такъв като едно време [smilie6] [smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re: 8 седмици до Великден
Автор: asahi   
Дата:   07-02-10 23:29

Както си го направиш. Основно съдържа варен бял и черен дроб, ушенца, мръвчета, мас, подправки и отделно да спомена чесън.

Отговори на това съобщение
 Re: 8 седмици до Великден
Автор: Amigo   
Дата:   07-02-10 23:30

ааа, Асахи, това не е бабек! [smilie5] [smilie5] нещо друго съм ял значи [smilie5] [smilie5] любимият ми бабек едно време нямаше нищо общо с такива вътрешности и външности [smilie5] [smilie5] [ezik] [ezik]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.