Автор: Lalinda
Дата: 25-01-10 20:25
Зависи на какъв режим са те свикнали.
Майка ми, например, готвеше пълнено пиле и изобщо пиле, само в неделя. Така придобихме известно уважение към този култов в наше време продукт.
В останалото време си хапвахме пържоли. Ама пък и как си представяш, маро, да готвиш боб и чорби освен ако не си винаги у дома си? Майка ми и баща ми бяха с професии, които не ги задържаха у дома... Но пък и печелеха повече от артистите, та имаше винаги за пържоли, мед и луканки.
Боб и спанак не сме яли, освен по ученически лагери.
Виж, съседът, едновремешен народен артист, готви често боб и ни носи, но си у по цял ден у дома.. Ей на, в събота вечер бяхме на смилянски боб, неговия.
|
|