Автор: iPonche
Дата: 21-01-10 10:22
Aбе, тук половината ме погребахте, отрязахте ми крак и ръка и т.н. От другата страна обаче нещата изглеждат различни.
Взимат ти книжката и талона за алкохол малко над 1.2 за достатъчно време, пращат преписка до районна прокуратура, оттам връщат постановление, назначава се дело (съпроводено с разпити), следва присъда. За отнетата книжка се кара психотест от две части, когато алкохолът е над 1.2. Имаш право само на две явявания, ако не ги издържиш чакаш още една година до същия тест. Като го издържиш след всички такси-макси отиваш с бележката от психото на кормуване, на нов шофьорски курс.
Ако имаш късмет те осъждат на пробация, а не условно. Ако те осъдят условно е с до 3 години изпитателен срок, в които ако извършиш каквото и да е нарушение от общ характер (не само шофиране) - не ми се мисли.
Освен всички тези екстри ти плясват и глоба. Във времето, в което са те лишили от право да управляваш МПС губиш от пропуснати ползи и ИЗОБЩО не е вярно, че спестявш по този начин глобата от бензин, защото плащаш я на такси, я на някой друг да те кара.
Мили мои, условната присъда е кофти нещо!
Гледам, че за притежание на наркотици се измъкват с по-малки наказания, отколкото за пиянство.
Искам да кажа, че случаите, в които не е направено никакво друго нарушение освен доказаното шофиране в нетрезво състояние без да е застрашен нечий живот не е редно да се осъжда по този начин.
Публикацията е редактирана (21-01-10 10:25)
|
|