Автор: OrLIndraGanOv
Дата: 13-01-10 12:24
Така се приготвя според Румен "Дебелия" Александров
Преди много, много години, имах колеги българи, родени в Съединените щати, дошли да учат в старата родина на бащите си. Веднъж имах удоволствието да празнувам с тях Нова година и да се насладя на долуописаната чудесия. Добре почестената и измита птица натъркайте с лимон отвътре и отвън и осолете със смес от сол и бял пипер. Намажете добре с краве масло. увийте внимателно във фолио, като горе и в страни оставите фуниевиден отвор. Печете в средно силна фурна, като от време на време през отвора пускате бучки краве масло и наливате по 2-3 с.л. бърбан уиски - общо около 300 - 350 мл. Може да наливате направо от бутилката като редувате един бълбук във фолиото и един бълбук в собствената си уста. Време за печене около 4 часа. Тъй като пазарът ни все още не се подчинява на нормални закони, а предлагането се определя от невежи идиоти, пуйки се появяват само по Нова година. Може да опечете всяка друга хвърката твар по същия начин, но нищо не може да се мери с несравнимата ПУЙКА. А, сетих се за други мисловни титани, които ни налагат, че тъмна бира се пие само през зимата. Мъка, мъка…
|
|