Автор: fogost
Дата: 10-01-10 13:40
Здравейте, реших да използвам хубавата слънчева събота и да направя малко снимки.
Тъй като реших да вкарам в снимките два ретро куфара ми просветна идеята, че най-добре ще да отидем и да снимаме на някой от гарите в София.
Избрахме гара "Захарна Фабрика".
Паркирах колата в близост до гарата, взех си куфарите и моделите и се насочихме към пероните на гарата. Таман се настанихме приготвихме и хоп да направя снимка, се появи една много любезна жена и каза, че не може да ни позволи да снимаме в района на гарата, от съображение за сигурност, без разрешението на някой от големите шефове.
Опитах да бъда доста културно настоятелен и да обясня, че не застрашаваме себе си, гарата, влаковете и пътниците с нищо, но жената любезно каза, че правилата са си правила и няма как да стане.
Реших да не настоявам повече, тъй като се оказа, че за капак съм паркирал неправилно и автомобила си, пресякъл съм неправилно линиите... общо взето пълна издънка...
Както и да е, казах аз, хубаво явно няма да стане, кажете ми от къде и по какъв начин се взима разрешението защото наистина искам да направя снимките си.
Жената, която се оказа ръководител движение, се оказа доста услужлива, каза ми, че ще се обади на някоя си госпожа, която отговаряла за Медиите... Странно, аз не съм медия и не работя за такава, но пък щом такива са изискванията, настани ни в една стаичка на гарата и започна да звъни.
Звънна един телефон, от там не се съгласиха да разрешат, дадоха и 2-ри телефона, на човек, които е по нагоре там да се обади и да пита него.
Звъни на 2-рия телефон, почват разпити, какви сме, защо сме и в крайна сметка дават телефон номер 3.
Звъни на телефон номер три, вече имам чувството, че сме стигнали до министъра на транспорта, но се оказва, че сме все още надолу защото единственото, което получаваме е телефон номер 4.
Звъни жената вече изтощена и почва да рецитира буквално, коя е, от къде е, какви сме ние и за какво се борим.
Тъй като в стаята е доста тихо се чува ясно разговора и от другата страна на телефона.
Отново въпроси, какви сме, може да лъжем, че не сме медия, може да бъде терористи, може да снимаме съоръженията на гарата ... бла, бла... резултата е телефон номер 5..!!!
Оказва се, че вече говори с началника на сигурността, който аджеба трябва вече да реши, да или не!
5 мин разпит отново какви сме, за какво се борим,... с триста зора записване на личните данни на мен и инструктаж за безопасност,след проведени 5 телефони разговора, доста тежки, през, които ясно си проличаваше, че всеки си прехвърля топката и не иска да поеме отговорност най-накрая получихме разрешение!
Изморен от словесни борби, удивен от тежката система и бюрократщина, се насочих отново на перона, преминавайки правилно през линиите този път, изместил колата си на правилното место и радостен, че в крайна сметка ще си направя снимчиците.
Радвам се, че я имаше тази наистина добра жена, която се вкара в приключение заради мен и двете девойки, с които направихме доста добри снимки.
На изпроводяк ми каза, че след като сме получили разрешение са се обадили още 5 човека да питат какви сме и за какво се борим на гарата. Явно има клюкарчета навсякъде, но ние спазихме инструкциите и правилата, тъй че тя беше спокойна за работното си място, както и аз.
Ако ви се случи нещо подобно, не се нахвърляйте на персонала, те просто спазват инструкции, за нарушението, на които могат да си загубят работата защото винаги има кой да ги натопи.
|
|