Автор: Lalinda
Дата: 05-01-10 14:23
Мда, помня, че преди двайсетина години детето на мой близък имаше проблеми със запомнянето на "таблицата за деление".
Викам му да го научи, че е същата като за умножение и че някога не сме учили таблици за деление, ама нали сегашните деца били "по-умни", та трябва и таблица за деление да зубрят, при положение, че са хептен разконцентрирани от разните там зрънчовци и вафли...
Какво ще им помогне да назубрят сто числа? Учи ги да мислят логично, не да повтарят идиотизмите на форумните креатури...
Като ги научиш да прибавят по едно, и ще са се научили.
По-късно сами ще си изработят свои мнемотехники. Хората са различни и няма как едни асоциации да се вкоренят и у други...
Аз лично много се забавлявах да откривам връзки в числата на номерата на колите - събирах, изваждах, умножавах, делях... И досега го правя, инстинктивно (нали съм доктор по математика ), но не помня някой да ме е учил на тия неща...
С риск да ви, ъъъ, уплаша, че ви кажа и че е достатъчно да запомниш само едно число от пин кода на картата си, другите винаги са свързани ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН и е детска игра да се разгадаят.
Треперете, приложни мнемолози...
|
|