Автор: Diandimov
Дата: 04-01-10 04:29
Има една тема за това откъде ИДВАТ парите.
На мен ми е по- чудно къде отиват.
Защо? Защото в България митата, ДДС, и цените на стоките са доооста по- високи от тези в нормалните държави.
И ако мислим за БГ като за държава с население като на голям град (около 5 или 6 милиона, не знам, но все едно), разположен на една доста обширна за град територия, разходите не би трябвало да са толкова големи. В смисъл кое поема хазната? Нима има пътища някакви, осезаемо по- добри от това което са били още преди да се асфалтират за първи път? Заплатите в държавния сектор ли са високи нешо? Голяма армия ли има БГ? Нещо друго по инфраструктурата ли е скъпо да се направи и поддържа?
Не е пустиня та да се добива вода от океанската, примерно.
Не е пясъци, за да е нужно да се внасят продове и зеленчуци.
Не е баш на майната си, а напротив - на кръстопът е. Трафика през територията на държавата е голям. Пристанищата работят. Има ресурси и суровини. Има и условия за туризъм...
Добре, приемаме че приходите на България са равни на тези на държавиоте с подобен размер и територия, в подобен географски район. Убеден съм че ТЕ СА.
Тогава къде отиват парите?!
Кое е накарало управниците да смятат населението за крепостни селяни?
Кое кара самото население от крепостни селяни да е съграсно със статуквото си?
България не е в третия свят, макар че понякога много напомня на такава държава. Често. Защо е така?
Къде отиват парите, на пракитка?
|
|