Автор: ivanov_id
Дата: 29-12-09 17:47
Скъпи съфорумци, някои от нас познават от снимки и филмчета г-н Куртелов от Охрид.Той на няколко пъти е подчертавал, че му е мечта да открие българско читалище в Охрид. Днес г-н Куртелов разполага с малка библиотека(300 броя книги), която предостаня на будните българчета в Охрид.
Аз Ви предлагам да започнем една кампания на нашия форум, а и се надявам и с ваша помощ да разпространим и по другите форуми, за събиране на книги на български език и да им ги изпратим.Като казвам книги,можем да съберем и стари учебници на децата и да ги пратим на тамошните деца. Запитайте се, колко книги имате и прашасват само в домовете Ви.Дали ги четете? Нека дарим поне 1 книга от всеки и ако можем да удвоим фонда на българите в Охрид.
Все пак това може и ще бъде стъпка напред за сформиране на една по-голяма библиотека на български език за читалището в този град.
Всеки,който иска да изпрати книга/и и да помогне да ми пише лично съобщение.Ще му разясня как,на кого и т.н.
За контакти и информация - Иван Колев ink2002@abv.bg
П.П. Аз не съм Иван Колев, а само копирам апела му тук. Вярвам му, че е искрен. Никой няма да обеднее, като дари 1-2 книжки от личната си библиотека, но ако се прежалят даже 100-ина човека, ЩЕ ИМА БЪЛГАРСКО ЧИТАЛИЩЕ В ОХРИД.
|
|