Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дарете книги за читалище в Охрид
Автор: ivanov_id   
Дата:   29-12-09 17:47

Скъпи съфорумци, някои от нас познават от снимки и филмчета г-н Куртелов от Охрид.Той на няколко пъти е подчертавал, че му е мечта да открие българско читалище в Охрид. Днес г-н Куртелов разполага с малка библиотека(300 броя книги), която предостаня на будните българчета в Охрид.
Аз Ви предлагам да започнем една кампания на нашия форум, а и се надявам и с ваша помощ да разпространим и по другите форуми, за събиране на книги на български език и да им ги изпратим.Като казвам книги,можем да съберем и стари учебници на децата и да ги пратим на тамошните деца. Запитайте се, колко книги имате и прашасват само в домовете Ви.Дали ги четете? Нека дарим поне 1 книга от всеки и ако можем да удвоим фонда на българите в Охрид.
Все пак това може и ще бъде стъпка напред за сформиране на една по-голяма библиотека на български език за читалището в този град.
Всеки,който иска да изпрати книга/и и да помогне да ми пише лично съобщение.Ще му разясня как,на кого и т.н.

За контакти и информация - Иван Колев ink2002@abv.bg

П.П. Аз не съм Иван Колев, а само копирам апела му тук. Вярвам му, че е искрен. Никой няма да обеднее, като дари 1-2 книжки от личната си библиотека, но ако се прежалят даже 100-ина човека, ЩЕ ИМА БЪЛГАРСКО ЧИТАЛИЩЕ В ОХРИД.

Отговори на това съобщение
 Re: Дарете книги за читалище в Охрид
Автор: stew   
Дата:   29-12-09 18:23

силно подкрепям, ще се разровя за някоя друга книжка.. и ще пиша като съм готов! [smilie24]

Автор: morfinka   
Дата:   29-12-09 19:21

Аз точно се ровя и търся антиквар, че имам към стотина книги събират прах.

Автор: ivanov_id   
Дата:   30-12-09 13:18

Благодаря на всички, които се отзоваха! Моля, пишете направо на Иван Колев - книгите събира той. Ето на кого ще ги занесе:

Любчо Куртелов от Охрид

Публикацията е редактирана (30-12-09 13:20)

Автор: Lalinda   
Дата:   30-12-09 13:27

Има ли някакъв краен срок за събирането?

При ремонта у дома и пренареждането им в нови библиотечни шкафове открихме доста книги за деца, някои дори в няколко екземпляра, от различни издания.

Ще ми е приятно да ги дарим на децата в Охрид, пък и родът на майка ми бе от Крушево...

Автор: asahi   
Дата:   30-12-09 15:01

Влашките преселници в Крушево нямат много общо със старите охридски българи, да ти река.

Дата:   30-12-09 16:19

Прабаба ми е била влахиня от рода на Пито Гули, а прадядо ми, все пак, е бил българин. И
(нещо като) министър на културата в Крушовската република, чадо асахево.

Ти пък къде пак се вреш?

Дата:   30-12-09 16:22

Етническият произход, ако намекваш за това, се определя по етноса на майката, тъй като бащата на детето, поне така казваше майка ми, педиатър, никога не е сигурен, дори за майката...
[smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   30-12-09 17:00

Че тя тая република е траяла неколко дена ма, Лалке. Кога го назначиха, кога е министерствал?
Крушево преди въстанието проблеми с културата не е имало. Горе турци не са се качвали, а крушевци са се ползвали с добре платен от тях суверенитет.

Ако си падаш по Симеон Радев можеш да прочетеш как част от власите са се побългарили. Заради това в онзи исторически период ги разграничавам от българите, защото са били в началото на асимилацията. Част от власите са се погърчили, други са се присламчили към сърбите, трети - към българите. Като национална група хич не са били задружни.

Та това е по повод връзката Крушево-Охрид.

Виж и темата "Фотографи - комити" в основния форум. Пито Гулев го няам там, ама е интересно за епохата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.