Автор: fogost
Дата: 16-12-09 18:16
dessisslawa - проблема идва от това, че мрежите принципно са проектирани на 100 мбита.
Всички лан доставчици предлагат споделен интернет, какво означава това...
Това ще рече следното, ти плащаш за 20 мбита, примерно, но това не е гарантирана скорост.
Не е гарантирана защото ако на клон който е 100 мб се закачат 100 човека и коснумират по 1 мбит примерно, това задръства трафика и всичко приключва. Като гледам в твоя случай мисля, че става дума за нещо от този сорт. Има различни начини да се реши проблема чрез настройки на рутерите за оптимизиране и приоритизиране на трафика, но това изисква ресур и познания.
Не знам, на кой доставчик си, но веднага ще препоръчам такива, които са организирали мрежите си, имат опрони 1 Гбит точки, подсигурени с оптика, оптика до блоковете и таблата, добре организирани касателно трафика рутери, а именно Мегалан, Палърнет..., но всичко зависи май от местонахождението по квартали и организацията...!
Надявам се, че съм бил полезен. Търси си правата, при тази конкуренция е престъпление да седиш и да се мъчиш, разгледай, потърси, мисля, че ще намериш нещо много по-добро!
Поздрави!
|
|