Автор: tan4o
Дата: 12-12-09 19:39
Зависи с хората, с които ще си какво обичат, винаги с това се съобразявам първо, второ гледам да приготвя нещо, което няма да ме изненада, тоест, нещо, което съм приготвяла и преди!Търся нестандартни рецепти, леки, не много тежки за такиви вечери, за да има място и за десерта!
Избирам хубаво вино, което да е подходящо за ястието и остава единствено добрата компания!
Последният път в нас се бяхме събрали много жени, чудех се какво да приготвя и направих една студена паста, с моцарела, домат, чесън, зехтинче и босилек. Освен това бях накупила различни сирена,прошуто вкусни малки хлебчета за тях, и разбира се бяло вино с лек плодов аромат!За десерт имахме диня, но така и не успяхме да стигнем до нея!
А когато вечерята е малко по-интимна, бих приготвила например морска риба, в коремчето й лимон,копър, морска сол,малко зехтинче всичко това увито във фолио и тикнато във фурната!Бързо, лесно и леко! За гарнитура бих избрала едни картофки,леко задушени в масло, с малко чесънче и поръсени с копър!Разбира се зелена салата- тук вариациите са много!И отново хубаво вино!
Утре вечер ще посрещам едни приятели на спагети, класическа импровизация- беконче, домат, зелени подправки и червено вино!
|
|