Автор: didesignbg
Дата: 08-12-09 15:04
Понеже знам, че във форума има експерти доволно. Дерзае ме една коледна тема за терабайтов диск и не ми дава покой.
Заподозрените са все по 3,5 инча и 1 ТВ, за монтаж в кутията.
WD Green 1 TB
WD Black 1 TB
Samsung Spinpoint F3 1TB
Seagate 7200.12 1TB
Hitachi 7K1000.c 1TB
Прочел съм "оная" тема в хардуербг (казвам го не за да покажа че съм информиран, а за да покажа колко ме дерзае). Тези са по-зле от нас за апарати. Там WD фанатиците са взели връх, принципно и аз съм от тях. И съответно се колебая между черния и зеления. Мислех първо да е зелен за данни само, но после нещо взе да ме чегърта и тръгнах да чета ревюта, и нататък няма какво да ви обяснявам...
Първо бях готов да дам парите за черния, но е шумен и горещ. И двете не са нещо непоправимо, със ААМ ще стане тих, аз перка пред харда така или иначе имам. Проблема е че не ме кефи този тип работа. Погледнах зеления, хем по-евтин, хем по-хладен. Добре, но е бавен и Сийгейт и Самсунг и Хитачи предлагат дискове, който просто го смазват, на цена са равни. Просто се оказа, че единствени от големите WD продължават да си бичат 1ТБ хардове с по три плочи, всичките други са с по две, от там и не малка разлика.
Сийгейта е прекрасен диск като характеристики, да ама като се сети човек за фиестата с 7200.11 и му се отщява.
Самсунг също много добри отзиви, марката определено няма традициите на другите обаче, а ф3 е сравнително нов модел.
Хитачи, принципно са по-шумни, но пък са стабиляги.
Към всичко това и проблема с наличноста на дисковете, изглежда са някаква супер дефицитна стока...
Кажете си и вие мнението. Диска ще го правя системен, ще имам и един син ВД в кутията.
|
|