Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За и против билколечението с подзаглавие
Автор: ivenchev   
Дата:   08-12-09 13:11

"Западната" и "Източната" медицина

Пускам тази тема 2-в-1 по желание на tnt, покрай темата за зеления чай.
Предполагам, че темите са дъвкани доста, ама няма нищо по-хубаво от добре забравеното старо.

Аз конкретно съм за билколечението във варианта му на източната медицина, но съм
против самолечението с билки.

Противник съм на разделянето от "западната" медицина на човешкия организъм на отделни органи, с отделно лечение за всеки от тях.

Съгласен съм, че "западната" медицина е много успешна в лечението на остри състояния.

Съгласен съм, че е "почти безпомощна" при състояния от типа хронични ...

Склонен съм да вярвам, че при нас има завера между фармацевтични компании и доктори ...

Предпочитам източния подход на меко въздействие върху организъма посредством храна, напитки, масаж, билки, акупунктура и т.н.

Очаквам да се включат по-компетентни от мен съфорумници.

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: krist   
Дата:   08-12-09 13:22

На запад също има алтернативни системи като хомеопатията..

Не съм съгласен само с това, че официалната западна медицина е по-ефикасна при остри състояния.. При човек с достъчно несъсипана от лекарства и вредно влияние на околната среда жизненост хомеопатията примерно дава много добри разултати. Знам, че веднага ще кажете, че такива хора няма в днешно време и ще ви контрирам, че децата са именно такива, ако не са им давани прекалено много лекарства без причина..[smilie5]

С останалите неща съм съгласен..

Иии, внимавайте с билколечението - жена ми в началото на годината лекувайки се с билки, прекали с дозата и си докара натравяне.. Така че с всяко нещо трябва да се подхожда разумно и компетентно..

Re:
Автор: tnt   
Дата:   08-12-09 13:24

самолекувам се с чай Бронхопан... до момента е действал безотказно... [smilie8]

Тава само между другото разбира се :)

Мисля, че има доста съфорумци, които могат да кажат и разкажат интересни неща по темата.

Re:
Дата:   08-12-09 13:24

пп. Мерси за темата [smilie24]

Re:
Автор: niagara   
Дата:   08-12-09 13:28

Билките ги предпочитам в начални етапи или при леки болести, действат ми безотказно.
За самолечението - с времето съм си установила усещавне и за организъм, и за количества....

А яки антибиотици и химии - само в реанимацията[smilie5] ... пу- пу-... да не се стига дотам[beer]

Re:
Автор: ivenchev   
Дата:   08-12-09 13:29

krist,

Само нахвърлях няколко опорни точки за начало, но сега изчезвам, че имам да свърша нещо. После - още. [smile]

tnt - [smilie3]

Re:
Автор: DidiAndreeva   
Дата:   08-12-09 13:30

Ето нещо , което използвам винаги преди хапчетата . В повечето случаи действа [smilie24] .Добре забравеното старо, спомням си баба как слагаше едни чашки на гърба на дядо, дойде времето , когато и аз осъзнах лечебното им и профилактично действие, въпреки лилавия си гръб [smilie5]

Re:
Автор: victory13   
Дата:   08-12-09 13:31

на изток, а и на север като гледам, лечението не е само орално... примерно, тнт, ако практикуваш сауна зимата, изобщо няма да се сетиш за бронхопана [smilie25]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   08-12-09 13:42

Ами... нали именно от билките се извличат съставки за омразните ви лекарства...

[smilie7]

victory13,
Живях достатъчно дълго на 60-ия паралел, където хората практикуват сауна повече от веднъж седмично.
Въпреки това, случаите на туберкулоза и всякакви пневмонии бяха доста чести.
Дори един от колегите ни, съвсем млад, почина от нея.

Лично аз не съм боледувала там нито веднъж, но здравата наблягах на подходящото облекло, шалове, шапки, ръкавици и два чифта стелки в ботушите.
Е, пиех и много витамини.

Прочее, местна диетоложка казваше, че човек не трябва да се насилва да прави неща, които не му доставят удоволствие.

Тя обаче не консумираше задморски плодове и дори местни, ако са криви (пък вие оплювайте Европейските директиви за кривите краставици - нищо не е случайно на тоя свят, пък и като ви гледам какви сте естети и как и хората са ви криви, не знам как ги ядете ония грозни манджи, дето ги бяхте наснимали... миии, така де).

В Мароко през зимата забелязах, че здравата нагъват портокали, но на чужденците не се препоръчват пресни сокове от тях...

Ако имате късмет да сте се родили здрави, свиркайте си!
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Дата:   08-12-09 13:46

DidiAndreeva, това съм го наблюдавала многократно... Прилагали са ми го веднъж като малка... И до сега ми се струва някакво магьосничество [smilie8] [smilie8] Сигурно заради огъня [smilie5]

Re:
Дата:   08-12-09 13:47

грозни манджи [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: мара   
Дата:   08-12-09 14:15

аз и лайно мога да ям, ма ако съм убедена, че е вкусно. не ако е сервирано красиво. не съм по гурме сервирането. обичам просташките и прости неща. яхния също. и кавърма[smilie18]

Re:
Автор: orlindraganov   
Дата:   08-12-09 14:34

"ЗА" билколечението [smilie7] [smilie5]

Re:
Автор: zhbuts   
Дата:   08-12-09 14:50

Маре, забелязала ли си, че в българския език има дума ЯХНИЯ, но няма ЯХНИГО.. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Сори за офтопика, ама виждам някои неща ежедневно и съм деформиран, та няма да се обаждам по темата.

Re:
Дата:   08-12-09 15:38

ми щот мноо е грозно и обидно да ГО яхнеш [smilie5] с грозното ше се справим, ма с обидното...[smilie18]
инак аз съм привърженик на това, да живееш така, че да не ти се налага да се лекуваш. ако все пак се наложи-да се ползват ВСИчКИ възможности на организма, както и онова, което ги мобилизира. при невъзможност-да, може да се опитва всичко. основният въпрос е, че съвременният човек иска да пие ВЪЛшЕБНО хапче и не иска да положи НИКАКВО усилие за здравето си. а това, както и убеждението, че без съвременните лекарства няма да се справи, му се насажда и отвън-от самите фармацевтични компании. посредством лекари, търговци и пр. най-често - без лекарите да са злонамерени или глупави.

Re:
Дата:   08-12-09 15:55

пак добре, че за сега само вълшебни хапчета предлагат. Утре ще е вълшебен ген [smilie3]

Re:
Автор: Vinsent   
Дата:   08-12-09 15:56

За билките и болестите.

Идеалният вариант е имунната система да се справя с болестта! [smilie24]
С помощта на природни продукти и относително правилен живот е възможно това да се постигне. Ще разкажа два случая.

1. Мой приятел, през 97-ма получи инфаркт. Спасиха го, слава Богу. Взе се в ръце и главно с различни хранителни добавки се чувства все по-добре и все по-добре... [smilie24]

2. Друг. До преди 10-тина години не минаваше грипна вълна, която да не го повали. Втори път ако мине в годината, пак го повтаря. [smilie2]

От 2000-ната година започна да се храни правилно. Свали излишни кг., а от тогава до сега нито един грип не го е повалил.
Ако почувства че се разболява от грип, взима мерки и симптомите минават за един ден!!!
Какво прави той през този първи ден?

"Цитросепт" (концентриран разтвор от семки на грейпферт) по 30-40 капки сутрин и вечер, само два пъти през първия ден + "зелени водорасли" на Аквасорс, през 2 часа по 2 капсули, общо пет-шест пъти.

И двете са хранителни добавки - мощни имуностимулатори. Всякакви грипни симптоми минават още през първия ден. [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Не знам как биха действали, ако се закъснее с прилагането им.

За тази рецепта гарантирам! [beer] [shtrak] [beer]

Re:
Дата:   08-12-09 15:57

именно...то вече има.

Re:
Дата:   08-12-09 15:58

Цитросепт и аз пия... от време на време... Всеки път обаче като му чета упътването не знам да се смея ли или да плача... Та това е панацея! И спин лекувало, пише [smilie8]

Публикацията е редактирана (08-12-09 15:58)

Re:
Автор: Vinsent   
Дата:   08-12-09 16:01

Тинти, познавам вносителите на Цитросепт, от тях директно го купувам. Разбирам защо ти иде да се смееш! [smilie18]

Въпреки това Цитросепта е със страхотно действие. Известно е, че горчивите храни са свързани с имунитета. Има ли нещо по-горчиво от Цитросепт? [smilie18]

Re:
Дата:   08-12-09 16:06

ми тинто, аз съм доста склонна да вярвам...[smilie8] ма не знам. знам за хора, преборили се с народна медицина със страшни неща. но далеч не е само това. пренастройва се целият организъм на друга вълна...имам само бегла представа какво се случва с главата на такива хора, и как сработват механизмите за защита...

Re:
Автор: mun4o   
Дата:   08-12-09 16:13

Аз с цитросепт и трипера си излекувах. Жена ми си мислеше, че го вземам за имунната система[smilie5]

Re:
Дата:   08-12-09 16:15

висенте, колко е цитросептът при вносителите?

Re:
Автор: Todd   
Дата:   08-12-09 16:25

Дали имаш нужда от билки .Дали си здрав или креташ си личи не по входа а по изхода !!!

Там е истината !!!

Па цитросепт и язе пробвах ...мамицата му горчива !!!
Ногу горчи тоя боклук - ма в апчетата за холестерола пиче ко пиеш такава гад да ги спираш .Сигурно в тях има същото...[smilie19]

Маре - 13 лева е в аптеката !!!

[smilie19]

Re:
Дата:   08-12-09 16:27

а, 13...сетра ми купува некво за 40...[smilie8] то като луксозно ли се явява или като по-големо?

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.