Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Шофьорски неволи
Автор: халея   
Дата:   18-11-09 10:28

Общината ми състави акт за неправилно паркиране на тротоар.
Знам,че много ще кажат "браво,така трябва" и принципно бих се съгласила,но общинарите наглеят като се опитват да го изкарат "паркиране на зелена площ",вероятно защото глобата за това е по-голяма.Тротоара е супер-забутан и води към никъде,поради което по него не минава никой.В непосредствена близост до него има строеж,които е подозрително дали е законен - ако го нямаше,щеще да има допустимите 2 м за преминаване на пешеходци.
Въпросните 2 м са посочени в Закона за движение на пътищата,но в Правилника са 1,5 м,което е странно и донякъде объркващо.Също така общинарите ми заявиха,че има предостатъчно паркинги на територията на подопечния им район,но не можаха да ми посочат дори един пример за такъв.И понеже съм в района всеки ден,а въпросния тротоар така и не се освободи от паркирани коли (май само аз вече не спирам там) си направих труда да проверя дали е имало последваща акция на общината или съм жертва на синдрома "всяко чудо за три дни"(в случая даже и по-кратко).
Глобата е от 50 до 500 лв.Представям си колко доволен от тържеството на закона ще се почувства някой мазен бюкрат,прибирайки ги в джоба си.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Marillion   
Дата:   18-11-09 10:44

Лошо.....

1. Мястото, което трябва да оставиш за преминаване на пешеходци е 1,5 м.
2. Как и кой от общината ти състави акт? Имаше ли служител на МВР там? Общинска полиция няма право да ти иска лични документи, само служител на МВР.
3. Измериха ли с рулетка отстоянието /1,5 м/ и това записано ли е в акта?
4. Ако си паркирала в зелена площ по общинската наребда много често определят глоба в размер на 300-400 лв.
5. Можеш да обжалваш, ако глобата е много голяма. Обикновено съда намаля размера до този, предвиден в ЗДВП, а не този от наредбата. Наредбата е подзаконов нормативен акт,който съвсем абсурдно, за едни и същи нарушения, определя санкции в по-голям размер от самия Закон за движение по пътищата.

като ти пристигне "честитката" /най-вероятно след 1-2 месеца/ ако смяташ глобата за висока те съветвам да обжалваш.

Re:
Автор: milen   
Дата:   18-11-09 10:44

В района на офиса ни навсякъде стана синя зона, с изключение на сливница... където паркират който превари. Както и да паркираш, неможеш да си на 2м от сградата. Периодично правят хайки (1-2 за половин година) и паяка събира наред.Това е, рискуваш и се надяваш днес да не мине..

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   18-11-09 10:47

еми... единия вариант е да пиеш една ракия и да ти мине, а другият да се заядеш с гадните копелета. Принципно съм за глобите за нарушения (особенно пък за паркиране на тротоарите), но не може да са само за едни пък за други да няма.

Re:
Автор: Marillion   
Дата:   18-11-09 10:49

Пролема е, че масово съставят актове по наредбата, а не по ЗДВП. А като пристигне в общината жулят глоби, дето не съответстват на това, което си извършил.

Да, не си паркирал правилно, виновен си, ама защо да плащаш 500 лв. за това?

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   18-11-09 10:50

Трябва да се провери в градоустройствения план дали мястото, на което си била паркирала наистина е зелена площ или нещо друго... Трябва да има снимка на колата ти, паркирана на конкретното място.

Моят съвет - обжалвай. [smilie21]

Re:
Автор: matataupa   
Дата:   18-11-09 11:05

Съгласен с горните, с едно НО!

Скоро ще се появи тема за паркирали на тротоарите коли и ще се наредят крякащи , обидени Юзъри, които да дават съвети какво да причиниш на боята на зле паркиралата кола с ключ, пирон и тн.

Тогава?
Аз съм минавал с детска количка между така паркирани коли и телена ограда, през която стърчат прашни, бодливи храсти. Тогава бях от вторите, дето зееха и се ядосваха и ... с ключа[smilie7]

Пък това с обжалването- и то двуяко- от една страна- право ти е, от друга- е, и Маргините ползват разни законови възможности за да са болни и невинни- не сравнявам двете нарушения, просто понякога ми писва от нарушители( не говоря за теб конкретно), които са готови да крещят за съдебни неуредици и прочее, а после да ползват технически грешки, за да се измъкнат.

В конкретния случай изобщо не става дума за такива, тъпо е да те глобят за нещо, което не е така, но всяка подобна асоциация оставя леееко горчив вкус в устата ми...

Знам ли, Ал Пачино го каза добре : Something really wrong is going on

Действай по съвест[smilie24] [smilie7]

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   18-11-09 11:16

мястото което трябва да се остави е 2м[smilie3] Нема нужда да има рулетка като тротоара е с плочки и ти прасне три фотки със сапунера. Нарушила си закона и ще си понесеш наказанието.. Аман от увъртания и извинения. Никой не ти е виновен, че на теб ти се ходи с колата на раута. Ако ти се налага ще имаш синьо талонче, щом нямаш - няма нужда от обяснения колко ти е напрегнат живота и как не можеш без колата - всички не можем. И аз не съм светец и съм спирал, вдигали са ме - после кротко си плащам и заминавам. Никой не вдига или пише глоба е така.. Като спирате правете си сметка, вместо после да се оправдавате

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   18-11-09 11:23

Ако е паркирала на тротоара, да я глобяват, но това се прави от КАТ, а не от Общината, доколкото ми е известно.

Второ, не може хем да е паркирала на тротоара, хем върху зелените площи... Т. е. по принцип е възможно половината кола да е върху тротоара, другата половина върху тревата, но не това е случаят, доколкото разбрах... Но може и да не съм разбрал... Глобите, както стана ясно, са различни за двете неща...

Затова трябва да се жали. [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   18-11-09 11:28

Станал съм малко вандал напоследък.....чупя огледала ,чистачки, драскам боя , минавам по капаците на колите ....Щом може - нека е така![smilie23]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   18-11-09 11:30

Мнението ми се доближава до това на Насо. Плати си 50лв. и дано е само толкова. Прави сметка къде паркираш, в колко часа е добре да идваш на работа, дали с коля е най-добре. въобще потърси решението в себе си. Положението с паркирането тепърва ще се затяга, така че внимавай.

Re:
Автор: 798099   
Дата:   18-11-09 11:30

НАСОО, абсолютно си прав, без едно: понякога служителите, независимо да ли са с "паяка" или "скобарите" от Центъра за градска мобилност (бивш Паркинги и гаражи), съвсем откровено се заяждат.
Имал съм следния случай: спирам в "синя зона", и си слагам листчето за паркиране. Излизам след 10 минути и гледам - колата със скоба, а отзад чакат двама юнаци, подстригани "0 номер" и с вратлета за риза 45-ти номер. Иначе, с униформено облекло!!! Питам ги защо и ми казват, че този талон е от вчера. Поглеждам и вярно: задраскал съм предната дата. Да, ама не, защото действието се развива в понеделник!!! А в неделя "синята зона" е свободна за паркиране, нали? Независимо от логичния, според мен, аргумент, платих си 10 лева като поп.
Нещо да кажеш?
Разчитат, че никой няма да загуби една седмица време, за да обжалва глобата от 10 лв. Поне аз не бих го направил.

Re:
Автор: Todd   
Дата:   18-11-09 11:36

Абе имате огромен късмет че глобите и вдигането на коли не зависят от мен !!!

Всеки ден трябва да сте щастливи и черпите за това .[smilie24]

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговора ми на въпроса " Ами къде да паркирам ???" всеки път ще бъде :

- Ами оправяйте се !!!

[smilie19]

[smilie5]

Re:
Дата:   18-11-09 11:45

А,баш![smilie24]

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   18-11-09 11:57

Тоде, принципно си прав. Щом аз можах да оставя колата и в Софето да не я карам в лудницата значи и другите могат. Ма нали нашего Ганя е гъзар...

Re:
Дата:   18-11-09 12:01

Гледахте ли ферарито как отнесе трактора в Студентски град?

Re:
Автор: matataupa   
Дата:   18-11-09 12:01

Станахте злобни- от описаната ситуация са налице доста неясни "факти".

Re:
Автор: C41   
Дата:   18-11-09 12:03

HACOO [smilie24]

Re:
Автор: Insight   
Дата:   18-11-09 12:06

Велосипеда вече ми е със зимни гуми и обичам да го връзвам за знак "забранено паркирането".

Re:
Автор: fateful   
Дата:   18-11-09 12:14

asahi [smilie24]

Re:
Автор: lionski   
Дата:   18-11-09 12:22

какви 2 метра отстояние!!!? писали са го хора живеещи на ...нивата! Аз винаги оставям място за минаване на детска количка, бутал съм и знам какво е! Останалото е хранилка за бюрокрацията!!!

cicomanco чупи но..... внимавай! кварталния гепач изчезна безследо преди време от старата ми махала! сега там никой не краде по колите!

Re:
Дата:   18-11-09 13:15

Аз не гепя![ezik]

Re:
Автор: ejko   
Дата:   18-11-09 13:28

Ако има нарушение, ОК. Но наказаниео трябва да отговаря на нарушението. Да обжалваш наказание, не е като да не признаваш нарушение.
Ако имаш основание обжалвай..., винаги. Някой говореше как не минавали делата, защото обжалвали престъпниците, а то не е така. Докато не се научат, да не си вършат работата през пръсти така ще е. Технически грешки или трябва да си тъп или да си разсеян, за да ги правиш непрекъснато. Кофтито е, че у нас толкова са свикнали да ги правят нарочно, че забравят как е да се работи без да ги правят.
Обжалвай, ако не си доволна и това е.
Мен сега ще искат да ме глобят по ЗБДС чл.81. Всеки път го правят това. И познавам хора, които са си плащали като попове. А всеки работещ в бюрото за издаване на документи, знае че по ЗАНН, за администратични нарушения си има давност. Но говорят на хората глупости и ги плашат с глоби, а забравят да им кажат, че има давностни срокове.
Интересно ми е ЗПСЖМ дали е тействащ и реално приложим закон, защото ако е, то поне 80% от служителите на гише трябва да отговарят по чл. 9 от него...

Re:
Автор: халея   
Дата:   18-11-09 16:34

Май само Ежко е доловил истинската тема.
"Наказанието трябва да отговаря на нарушението".
Никъде не съм си отрекла вината.
Но казах "неправилно паркиране" и всички си представихте наблъскания център и захвърчаха талончета за синя зона...
А става въпрос за краен квартал,спокойна улица и тротоар на ръба на строеж,по който не съм виждала жива душа просто защото тротоара свършва в нищото.И е бетон - няма и помен от зелена площ.
Благодаря на всички за отделеното време!

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   18-11-09 16:38

e какво се сърдиш? Случило се е големо чудо. Другия път нема да спираш там и сичко ще бъде ОК. Що не пуснеш някоя снимка. Има тротоари с петно за цветя по средата и може да си оцелила такъв.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.