Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 История с пълнени чушки...
Автор: sunnyshot   
Дата:   26-10-09 19:11

във връзка с темата на tantris [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   26-10-09 19:11

Давай!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Todd   
Дата:   26-10-09 19:12

За ония де ги правил едноръкият готвач ли ????


[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: exile   
Дата:   26-10-09 19:13

Тая седмица е на кюфтета [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   26-10-09 19:14

Случката е истинска, от преди 5 години:

Събота, рано след обед в Лонгвю, Тексас. Един от тези наистина горещи тексаски дни. След като бяхме прекарали близо час на патиото на местния Старбъкс в съзерцание на колите на паркинга под носа ни, и в опити да получим частица вселенска мъдрост, Джи и аз влизаме в бакалския магазин. Всъщност “бакалията Албертсън” е най- престижният магазин за хранителни стоки в малкия град, на околовръстното срещу мола.

Не че аз обичам да пазарувам.
“Какво искаш да готвим утре?” пита Джи.
Аз се опитвам да отговоря. Затварям очите си, концентрирам се на моя вътрешен глас, напрягам шестото си чувство. И когато след няколко секунди отварям очи.... хоп! Ето го отговорът! Точно срещу мен се мъдрят зелени чушки на разпродажба. Надписът казва: намаление “2 за $1”!

Джи се съгласява с облекчение.

И ето, аз съм пред купчината със генетично модифицирани зелени чушки на разпродажба и старателно избирам най-големите. Тавата ми събира осем....6... 7... 8.

Изведнъж усещам, че някой ме наблюдава в гръб. Обръщам се! Докато аз съм прехвърляла чушки, зад мен се събрала група от 4 непознати жени, около петдесетака, с големи колички за пазаруване. Наблюдават ме с огромно любопитство и ме обсъждат. Заставам пред тях с пласмасовата торба в ръце, пълна с 8 зелени чушки на разпродажба и гледам озадачено.

“Ти си от Ню Орлийнз!” ми казва настоятелно една от жените с провлачен източно- тексаски акцент.

“Ъъ?” отговарям аз почти в паника. Напоследък развивам тенденция да се паникьосвам лесно.

“Какво ще правиш с тези чушки?” пита жената

“Ще ги пълня!” отговарям.

“ Виждаш ли, значи си от Ню Орлийнз! Така готвят там. Обаче ние тук така не правим! –клатят глави другите.

“ Как ги пълниш?” пита първата

“Със смляно месо и ориз и домати и настърган лук и магданоз. Италиански сорт магданоз” пояснявам аз.

“ Да, познах, това е което правите в Ню Орлийнз! Ние не готвим такива неща!” жената е доволна; досетила се е, разкрила ме е.

“Ама аз не съм от Ню Орлийнз; от Европа съм, България ….” отговарям аз почти оправдателно и дори прескачам канадската си принадлежност.

“Браво!” възкликва една от жените ” Аз съм ходила в Бангладеш! Мъжът ми и аз прекарахме 2 години там. Аз много, много обичам интернационални манджи!”

Жените ме гледат приятелски. Щастливи са и се забавляват. Получавам едно такова топло чувство. Джи пристига с два пакета смляно месо, по един паунд всеки. Хващам го за ръка и храбро излизаме навън в жегата.


[smilie18] [smilie18] [smilie18]



Публикацията е редактирана (27-10-09 03:26)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: fateful   
Дата:   26-10-09 19:15

В очакване сме сега пълнените чушки да започнат да гърмят [smilie7]

/ някакви патладжани гърмяха преди време/

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   26-10-09 19:17

https://photo-forum.net/joro/emoticons/forum_simp0085.gif



Публикацията е редактирана (27-10-09 03:28)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   26-10-09 20:22

аре на български е



Публикацията е редактирана (27-10-09 03:30)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   26-10-09 20:56

Преди двадесетина години получих за Осми март в подарък чушка, от мой приятел грузинец, насред студовете и ледовете на Ленинград...

Чушката за грузинеца е и като за българина - нещо повече от зеленчук или фотографски обект... Та, беше ми неудобно да я изям, разделих я с ножа на две и дадох половината на грузинеца... И изядох своята половина. Той обаче не изяде своята, а я раздели с ножа на две и ми подаде половината... И така до самия край на чушката... Изядох я цялата аз, въпреки че изглеждаше, че сме си я поделили...

Разказвам го за джентълмените в сайта...

От същия грузинец имам и всичките му диапозитиви от Тбилиси, понеже споменах веднъж, че съм била там, но без фотоапарат и той ми даде кутия, да си избера измежду тях... Понеже казах, че не мога да избера, той реши да ми ги подари всичките! Щял да снима за себе си нови... Така се случи, че не можа да снима нови...

Имам от него и няколко плочи и касети (помни ли някой какво е това?) с изпълнения на грузински хорове...

Останалото донапазарувах години по-късно в Париж...

Та, не пълня чушки, деля ги.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   26-10-09 22:25

Ааааа, и за мексиканците чушките са голяма работа!


и те имат една пълнена чушка, ЧИЛЕ РЕЛЕНО и казват. Нея обикновено я разделям с врага, щото има много калории [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/mvqm2301.JPG
http://localdifference.org/images/ChileRelleno.jpg


Chille Relleno


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   26-10-09 22:35

Абе тази мексиканска Чиле Релено не ви ли прилича на чушка-бюрек [smilie11]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/qcjp5915.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/53/Chile_Rellenos.jpg/800px-Chile_Rellenos.jpg



Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: TTTT   
Дата:   27-10-09 17:11

Тези мексикански чушки с текила ли вървят или с Корона??

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: princess_Lia   
Дата:   27-10-09 18:07

Не знам, ама в този град, където съм аз, няма хубави чушки. Има само камби, а нормална права дълга чушка няма. И са толкова скъпи, да им се чуди човек - 8 евро килото.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   27-10-09 18:20

Принцесо, веднага ти носа един чувал.
Само кажи кви ги искаш - червени или зелени?



Публикацията е редактирана (27-10-09 18:20)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   27-10-09 18:59

тези на снимката май са jalapeño чушки: запазена марка на мексиканците. Най близки до нашите са Anahеim и Black Hungarian. И Cubanelleса доста популярни, но са крехки.
Ето тези стават за пълнене, пак им казват Hungarian.

Една от прелестите на Торонто е, че през есента почти всички магазини продават големи панери с червени чушки за печене. И италианците пекат, ли пекат [smilie5]

И много разни други има, ама не ги знам.

ТТТТ, бира или текила зависи от настроението [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   28-10-09 13:24

Манджите на Бангладеш [smilie5]

сигурно са близки до индийските [smilie11]

позаинтересувах се и ето какво намерих

тази се казва ФУЧКА

[smilie18]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/vrxi6221.JPG

http://en.wikipedia.org/wiki/Bangladeshi_cuisine


и още:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/crcs1643.JPG
http://www.taketimeout.co.uk/dining-pics-408w/indian3.jpg



Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vladomatev   
Дата:   11-11-09 13:51

чиле рейено се казва. Буквално пълнена чу_ка

Екстра ги правят ама в мексиканската кухня има далеч по прости и по вкусни работи...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Todd   
Дата:   11-11-09 14:02

А да имате снимка на пълнена пуйка с кифтета ????

[smilie24] [smilie19]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   11-11-09 16:44

Тва са пълнени чушки с боб, които правих миналата година за Бъдни вечер... [smilie21] [smilie21]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/idrh6899.JPG
http://photo-zona.net/images/user1474/album13776/large/1230135694_ofpm9656_DSC_1473.jpg



Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ejko   
Дата:   11-11-09 16:51

Пълнят се червени чушки..., тея зелените може в Ню Орлеанс да си ги пълните..., или някъде другаде в Dixieland...[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   11-11-09 17:01

Ехее ejko, ето така ги пълним ние от Ню орлийнз [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/njum9381.JPG



Публикацията е редактирана (11-11-09 20:17)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   11-11-09 17:03

Едни чушки не са ли висели на балкона месец, месец и половина - да изсъхнат добре, да ги наплюят хубаво мухите, да поемат прах, олово и други тежки метали... не ми ги хвали... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   11-11-09 17:04

slivenski, ще дадеш ли рецептата?

да сбъркаме туземците [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   11-11-09 17:11

Рецептата е проЗта - купуваш чушки, нижеш ги на канап и ги окачваш на терасата да съхнат.

Колкото по-близо до главна пътна артерия с преобладаващ трафик от тежки товарни автомобили с дизелови двигатели с коефициент Евро 0 минават, толкова по-вкусни стават чушките. Понякога, докато ги печеш, дори светят вътре във фурната… Една такава приятна и мека червена светлина с вълшебни тюркоазено-сини оттенъци...

[smilie21] [smilie21]



Публикацията е редактирана (11-11-09 17:11)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   11-11-09 17:15

slivenski [smilie5]

за манджата с боба за Коледа дай рецепта, моля те


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.