Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Кулинарна тема с въпроси и евентуално отговори :)
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 17:37

[smilie5] [smilie5]
Я кажете нещо по въпроса за гювечетата и изобщо готвенето в глинени керамични съдове? [smilie3] [smilie6] Доколкото знам трябва да се слагат сухи отвън и в студена фурна, която да се загрява постепенно? [smilie8] Издържат ли на 4 на Раховец? [smilie5]
Дайте и някоя и друга рецептичка за вегетарианско и за рибка в гювече, на керемида и т.н. [smilie24] [thankyou] [thankyou] [smilie6] [smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   01-11-09 17:37

издържат [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   01-11-09 17:38

ГЛАДЕН СЪМ!!!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 17:38

убо, дай сега и рецепти [smilie3] а някакви тънкости има ли при гювечевата кулинария[smilie11] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   01-11-09 17:41

Една от тънкостите е, че трябва и за мен да има!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: atrifonov   
Дата:   01-11-09 17:44

след цял ден дежурство мога да изям поне 3 гювечетаааа

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 17:45

ама давайте рецепти бе, стига сте спамили само [smilie9] [smilie9] [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   01-11-09 17:46

Най-просто е отдолу сирене, яйце на око, обградено от резенчета наденичка и отгоре настърган кашкавал и бодната цепната люта чушка.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: мара   
Дата:   01-11-09 17:48

има. тия неща имат капачета с дупки-от там се изпарява излишната течност.

рибка: зимаш си някво филенце. на дъното слагаш парче стар хляб, после парче от овкусената с малко сол и черен пипер риба,после малко кашкавал(или сирене по избор), после пак риба, после 1-2 филийки лук, пак риба, после пак кашкавал, ама и масълце, наръсваш с галета(лекинко). натикваш в раховеца и го забравяш за поне половин час. после вадиш, махаш капака и чукваш едно яйце. дозапичаш.
можеш да импровизираш, добавяйки разни неща-гъби, цяревица, грах...нямаш ограничения.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: atrifonov   
Дата:   01-11-09 17:49

слагаш в гювечето малки свински мръвки, гъбки и масълце и става бонбон[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 17:50

[smilie24] [thankyou] [thankyou]
маро, ама що трябва да се слага тоя стар хляб на дъното, не може ли без него?! [smilie11] а вода слагаш ли или олио? [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   01-11-09 17:50

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   01-11-09 17:51

Значи трябва да е гледжосано. Иначе рецепта - слага се малко масло или олио на дъното, отгоре малко домати, после сиренце, може и някоя гъбка. отгоре пак доматки. забожда се и една люта чушка. След като е почти опечено, отгоре се чуква едно яйце.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 17:53

добре де, а капакът винаги ли си стои отгоре?! [smilie11] [smilie8] или го махам, ако искам да се запече [smilie8]

и кажете някакви подправки, които са подходящи за риба по принцип, включително и леко люто [smilie3] [smilie5]



Публикацията е редактирана (01-11-09 17:54)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: atrifonov   
Дата:   01-11-09 17:53

NeDDRaG това не е ли сирене по шопски?
бтв:миналата седмица бях в родопите- такъв пататник ядох, направо си облизах пръстите

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: мара   
Дата:   01-11-09 17:54

вода не слагам-рибните филета пускат достатъчно. слагам масли, щот самата риба неутрализира разните му холестерини и позволява лукса да мааш масло с нея[smilie5]
на хляба отдолу му се вика КАНАПЕ и като се запече, заедно с потеклото масълце става адски вкусен!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 17:55

е, убо де, стар, стар, колко да е стар тоя хляб [smilie11] [smilie8] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: мара   
Дата:   01-11-09 17:56

ми да не е мухлив, бе...[ezik] а за капака съм ти писала, не се дръж като чукча![ezik]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга   
Дата:   01-11-09 18:08

Гювеч се разработва.
Рецепти бол.
Най-добре на бавен огън.
Купуваш си "Готвим в глинени съдове" от Невяна Кънчева и друго не ти трябва . Само 9.50 лева.
Или търсачката за рецепти с гювече или глинени съдове.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   01-11-09 18:08

Ми може и сирене по шопски да е. Не знам как се казва, мога да го правя и да го ям. Амиго, за капака Мара ти е писала.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 18:09

[smilie24] [thankyou] [thankyou]

добре де, а на риба какви подправки могат да се слагат все пак?! [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: юнга   
Дата:   01-11-09 18:12

Копър, дивесил, чесън, лук.
Но зависи какво искаш да направиш.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: niagara   
Дата:   01-11-09 18:14

...май иска да яде[smilie11] [smilie8] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 18:14

ами обичам леко пикантно да е [smilie3] [smilie6] да затова питам, че какво лютичко е подходящо, щото не си падам по яко лютите чушки [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-09 18:15

niagara, давай рецепт [ezik] [ezik] [smilie5] [smilie5] я ми кажи онез картофи заедно ли ги слагаш със сирената или тях после като се запечат картофите малко и какви сиренца имаше там?! [smilie3] [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.