Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Имате ли личен лекар........ !?!?!?
Автор: dimi2007   
Дата:   30-10-09 01:03

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re:
Дата:   30-10-09 01:04

Всъщност, каква беше разликата с предишната система от участъкови лекари....ако не се лъжа....?

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   30-10-09 01:08

Пациентите на участъковия лекар бяха с адресна регистрация в участъка му.

Участъковите лекари правеха и домашни посещения през половината от работното си време (майка ми бе участъков педиатър).

А личния си лекар можеш да избереш и в друг квартал.

Re:
Дата:   30-10-09 01:13

Значи тогава са били служители на съответната поликлиника, а сега са ЕТ !?!?!

Re:
Автор: asahi   
Дата:   30-10-09 01:38

Дими, какво се правиш, че те интересува?

Re:
Дата:   30-10-09 01:44

Коментира се, че новата система е едно от малкото успешни неща след 10ти ноември !?!?

Re:
Автор: asahi   
Дата:   30-10-09 01:48

Нали не те засяга? Ние си се лекуваме с чесън, греяна ракия и пръжки. За всеки случай си правим здравни застраховки. С джипито се чуваме на две години веднъж по телефона.

Re:
Автор: 1vo   
Дата:   30-10-09 01:55

Дими, избираш си личен лекар и не го сменяш, добър-лош, доволен-недоволен няма значение. И няма да има разлика между участъков и личен лекар [smilie5]

Re:
Дата:   30-10-09 02:02

А кое наложи тази реформа и какво спечели потребителя ?

Re:
Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   30-10-09 02:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   30-10-09 02:56

Rolei, като студент работих в психиатрията на 4-ти километър, та поназнайвам докторите там. Да ти препоръчм някой на лични, може и да ти помогнат [smilie19]

Re:
Дата:   30-10-09 03:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   30-10-09 03:18

Re:
Дата:   30-10-09 03:29

Re:
Дата:   30-10-09 03:35

Ролей твоите "медицински" познания са от филми, моите от "дебелите" книги. Не, че няма частица истина в това което казваш, но цялостната картина е много по-различна, и ти очевидно си нямаш хал-хабер. Твоята пропаганда е от глупавите - от далече си личи [smilie19]

Re:
Дата:   30-10-09 04:10

Re: Имате ли личен лекар........ !?!?!?
Автор: тьма   
Дата:   30-10-09 08:24

1vo , нямам нужда дори от пресата или тв, за да съм напълно съгласна с Rolleiflex - достатъчни са ми многобройните случаи в професионалната ми практика

за огромно съжаление[smilie2]

Re:
Автор: hery   
Дата:   30-10-09 08:42

Напълно подкрепям Rolleiflex.

Re:
Автор: Todd   
Дата:   30-10-09 09:55

Някога в селото имаше доктор , фелдшер , сестра ....

По разпределение !!! Нема мърдане !!![smilie24]

Повечето от тях и в селото се задомиха ...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Сега има некви измикяри - двама лични лекари които когато и да ги застреляш винаги си закъснял !!!

Добре че си имам приятели .....но всъщност предпочитам да си плащам !!!

Доктор немам официално !!! Но с едно позвъняване мога да докарам трима най-малко в къщи за 10 мин .

Не в рамките на някакъв град - в къра !

Човек трябва да може де се оправя някак - на чиновници не вервам посмъртно !!!

[smilie19]

Re:
Дата:   30-10-09 10:18

Re:
Автор: ivodam   
Дата:   30-10-09 10:26

Аз си имам лична медицинска сестра [smilie3] [cool] [smilie7]

Re:
Дата:   30-10-09 10:30

Ролейфлекс : Участъковият лекар водеше прегледите по поредност в амбулаторният журнал и не пишеше фиктивни прегледи защото заплатата му беше една и съща...

И каква му беше заплатата? Забравихте ли, че да си барман тогава беше около десет пъти по-престижно от това да си лекар. И че лекарите както бе посочено бяха превърнати в крепостни селяни.

Малка България имаше 5-6 мед. университета, които по тошово време бълваха 10 пъти повече кадри от нужното, до пълно обезценяване на професията. И до пълното профанизиране на народа, че лекар = подлога.

На мен като ми трябваше специалист, платих си 100 лв. на болницата за това, че и ползвам сградата, платих си и 400лв на лекаря защото според мен толкова заслужава [smilie24] И защото ако го нямаше трябваше да ида в чужбина, там по-евтино ли е?

А нещастниците дето преглеждат "мъртви души" ми да ги накажат бе какъв е проблема. Мърши има навсякъде.

Re:
Автор: hery   
Дата:   30-10-09 10:39

За последните 20г. - предимно мърши.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   30-10-09 11:15

Майка ми, както вече ви казах, лекар, почина на Коледа. Бърза помощ, която извикахме, когато й стана лошо, отказа да дойде.

Вероятно са празнували.

Та, почина в Пирогов, докато я разсъбличаха и записваха името й в журнала...

В смъртния акт обаче отказаха да впишат, че е починала в Пирогов, оставиха го празно, та се наложи сами да го вписваме, тъй като пък на гробища не приемат смъртни актове, в които няма вписано къде е настъпила смъртта.

Отделно че на гробища отказаха да я погребат в гроба, който баба й купила за вечни времена. Искаха удостоверение за наследници...

А как да получиш такова от централна софийска община, която между Коледа и Нова Година, а и няколко дни след това празнува?

Прабаба ми е починала ехеееее, някъде през петдесетте години и едва ли някой изобщо е вадил такова удостоверение...

Тъй че майка ми лежа непогребана дни наред, в моргата на Пирогов, докато заработят чиновниците...

Пък беше лекар...

Re:
Дата:   30-10-09 14:01

И как се отразява пазарния принцип и води ли конкуренцията до по-ниски цени и по-качествено обслужване !?!?!?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.