Автор: dtv
Дата: 27-10-09 18:22
вероятната причина е, че хората не могат да дадат реална оценка на случващото се в глобалния икономически живот
ти пък, не е вероятната, фактическата е.няма как да поглеждаш по-напред и по-глобално, докато си концентриран в задния си двор и в паничката на другия
ааа, моля, моля, преди да съм научила китайски и да съм видяла какви ще ги свършат китайците не ща да мра
няма да мога да го изразя коректно икономически, икономическата терминология е ужасът на живота ми, но наскоро в много приятен приятелски разговор се споменаха такива неща:
-пазарът на злато и един от пиковете му се съобразявали с индийците, произтичало от една обикновено семейно-битова тяхна традиция
-за китайците - "сега са нещо като в училище, като го завършат, ще ни ебат майката"
правят го още сега, тънко, тихичко и далновидно - един външен дълг били поизкупили, ключов.още - докато американци, европейци и австралийци се надлъгват, баламосват взаимо в корпоративната политика и чудят кой кого да изкупи, кой с кого да се слее, се оказват значително процентно изкупени от китайци. и още - за кризата - "китайците се размърдаха, започнаха пак да купуват....(едикво си, едикво си и едикво си ), индикации за съживяване и отминаване"
т.е., индикации и ориентири са още в момента:)
освен това, Ханой, за разлика от София и Варна, се оказва прекрасно място за живеене:)))) така че, интересно е и ще става все по-интересно да наблюдаваме рухването на старите и изгряването на новите империи ![[smile]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif)
ред. а, да - и всички изнасят офиси, филиали, ресурси, проучвания в посока изток много отдавна:) не е от днес.поне аз бях много изненадана преди 3-4 години от фактите около американско-виетнамските делови отношения например, а става дума за маловажен фактор:)) представи си какво е при важните
Публикацията е редактирана (27-10-09 18:47)
|
|