Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Вино в апартамент.
Автор: asahi   
Дата:   25-10-09 23:09

Налях си една шира в 10л. шишета за мин. вода. Сега е в банята. На захарност е 21, околна температура - 18 градуса, на моменти повече.

Някакви съвети за бъдещето на флуида?
Идеите за изливане в тоалетната ги пропуснете.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   25-10-09 23:12

Не е ли топло? Нямаш ли маза и бидонче?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: janini   
Дата:   25-10-09 23:12

Бяло или червено?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   25-10-09 23:13

вземи едни дюли, нарежи ги на парченца, без да ги почистваш от семките, заливаш ги с вода кокото да ги покрие, не да плуват и ги вариш до омекване. После прецеждаш, добавяш ширата, слагаш захар и пак вариш до сгъстяване!Пълниш бурканчета![smilie18] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: elrisha   
Дата:   25-10-09 23:16

оф, аз пък имам да чепкам едно грозде...[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   25-10-09 23:17

А така Танчо! [smilie24]

Че след има няма две седмици идвам да ми даваш бурканчета [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   25-10-09 23:18

Май температурата трябва да е по ниска... Тъй като е шира и алкохолната ферментация е достигнала оптималната си точка... Вече тя трябва да спре и виното да се избистри... Тука и някакви стабилизатори се слагат... Ако го оставиш така, ще стане хубав винен оцет... [smilie21] [smilie21]

Освен ако под шира нямаш предвид току що изстискан гроздов сок... [smilie8] [smilie21] [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   25-10-09 23:19

Червено ще е виното и ще е вино, а не сок от грозде в бурканче.
Изба имам. Климатът е същия, но има мишки, а няма врата. Трагедия.
Бидонче днес нямам, но утре, ако видя подходящо, мога да си купя.

За бурната ферментация 18 градуса, мисля, е добре.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: georgi969   
Дата:   25-10-09 23:21

Сложи ги някъде на по-хладно и с постоянна температура.Като спре да кипи, прилей ги в друг съд за да отделиш калта.

Аз една гоина направих вино на терасата ,в туба.Не беше идеално лошо.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   25-10-09 23:23

ай стига с тая зимнина бе [smilie23] [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   25-10-09 23:23

Ел... помощ за разчепкването? [smilie8]


[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: georgi969   
Дата:   25-10-09 23:23

Стабилиаторът е серниста киселина,ако ще го пиеш тази зима -няма нужда.Но ако е за след пролетта-трябва да се сложи, ама не се сещам за пропорцията.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   25-10-09 23:25

Стабилиаторът е серниста киселина


[smilie24] [smilie24] [beer] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: georgi969   
Дата:   25-10-09 23:25

Ракията и виното не са зимнина![smilie21]
Лютеници и тям подобни неща са зимнина.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   25-10-09 23:26

Що бе? Е как не са зимнина като се правят преди зимата и основно зимъска се консумират?

[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   25-10-09 23:26

сичку има по магазинити...дажи с етикет "от баба" [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: janini   
Дата:   25-10-09 23:28

1. Всичкото го сложи в бидонче.
2. Захарността за червеното трябва да е 23-24, затова се добавя допълнително захар - на 100 л шира 1.8 кг захар, за да се покачи с една единица. Червеното иска по-висока Т за бурната ферментация. След това може да се премести на по-ниска Т.
3. Стабилизатори те ти трябват, само трябва да го оставиш после на студено, за да се избистри.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: georgi969   
Дата:   25-10-09 23:28

Бабиното ми вино не съм виждал.
Чудно ми е как не са пуснали "Дедовото"

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   25-10-09 23:30

Е Дзафе, нали ти пратих вече, изяде ли ги бурканчИтата?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   25-10-09 23:31

http://totalbg.com/wine/home.htm


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   25-10-09 23:36

Lalinda, мерси за този линк. [smilie24] [beer] [beer] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: fonnayden   
Дата:   25-10-09 23:39

Червено няма да е щом няма джибри. 21 ще е добро за бяло, ако имаше джибри до 25 захарни. Какви са тези шопски експерименти, не знам. Явно там в Софийско не знаят какво е лозе. Всъщност там само картофи са се отглеждали, затова са и толкова умни кореняците. За стабилизация в процеса на вренето серниста киселина.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   25-10-09 23:39

Изядох ги и съм ги измил да ти ги нося. Амбалаж се не фърля [smilie3]

Ти капачките ползваш ли ги втори път или тях да ги хвърлям?


[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   25-10-09 23:43

fonnayden, показваш завидни селскостопански познания за човек, който е представител на съвременната потомствена градска нео-буржоазна интелигенция... [smilie24] [beer] [beer] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tan4o   
Дата:   25-10-09 23:44

Капачките ги хвърляй, ползвам нови![smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.