Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Къде да се обадя за Нобеловата си награда?
Автор: Diandimov   
Дата:   24-10-09 04:48

Току- що открих експериментално, че топенето на ледовете не би трябвало да причини повишаване на нивото на световния океан.

Даааа...

Просто сипах вода в една стъклена чаша, отбелязах с маркер нивото, и я сложих в камерата.
Тая сутрин я извадих. Водата беше на лед, и нивото се бе покачило с 3 милиметра.
Когато ледът се разтопи, нивото на водата в чашата беше точно на мярката отпреди това.

Начи къф е извода: ледовете на Северния и Южния полюс са на практика замразена вода.
Която е с повишен обем, и с по- малка плътност от водата на единица обем. Затова плува отгоре леда.

Но не само отгоре плува, нали се знае че айсбегрите обичат да са повече отдолу. Следователно ако имаме нещо, което заради сегашното си агрегатно състояние (лед) има по- голяма водоизместимост отпреди заради по- малката си плътност и повишен обем на единица маса, би следвало то като изчезне, нивото на световния океан да си остане същото КАКВОТО Е БИЛО ПРЕДИ да се появят ледовете.

С две думи - дори да спадне.

Защото - макар и да изглежда така - ледените шапки на полюсите не са просто екстра вода, качена на по няколко ката над нивото на океана.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kirilius   
Дата:   24-10-09 05:49

Архимед те е изпреварил с повече от 2000 години с това откритие: цък
[smilie21]

Всъщност при едно евентуално затопляне световният океан ще се покачи не заради ледовете, които в момента са във водата, а заради ледовете, които не са във водата: тези ВЪРХУ СУШАТА на Гренландия и Антарктида.

Re:
Дата:   24-10-09 06:45

Архимед защо да е гръцки учен, при положение че е от Сиракуза, Сицилия?

Както и да е.

Ледът върху Гренландия е равен на 680 000 кубически мили. Разтопен, би дал около 450 000 кубически мили вода. От нея може би 300 000 ще отидат в океана, другото ще се изпари или ще остане в, или върху почвата.

Горе- долу капка в морето, разпределено върху площта на световния океан. Само Тихият е с площ повече от 69 милиона квадратни мили.

Дори и едновременно да се разтопяват Анктартида и Гренландия, това няма да стане изведнъж и за два дни.

Re:
Дата:   24-10-09 06:55

Все едно имаме обем вода 100 километра на 100 километра, и височина 70 километра.

70 километра височина на обема, на филиики от по 1 сантиметър е равно на 7 000 000 "листа" с дебелина 1 сантиметър.

Дори да приемем че са 7 милиона листа 100х 100 мили от по сантиметър дебели, то пак наложени върху площта от 69 милиона квадратни мили на Тихия ще заемат едва 10% от повърхността му.

Става дума само за един от океаните на планетата. Следователно ако ще три като Гренландия да се разтопят, увеличението на нивото на световния океан ще е незначително.

Re:
Автор: gbrain   
Дата:   24-10-09 08:33

Ще се обадя на учителката ти по физика от 6ти клас и ще й кажа да ти пише 6 в дневника [smilie24] [smilie18]

Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   24-10-09 09:21

Забрави за една сурия глетчъри, дето се топят като за световно и не са във водата.

И другото- ае вие сте ебати оптимистите да прилагате закона на Архимед в Океан.... кви изчисления се правят там, не е истина...

Re:
Автор: asahi   
Дата:   24-10-09 09:28

В Америка нивото на познания, демонстрирано от Димов, може да мине за високо. Тук си за две двойки -по физика и по география.

Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   24-10-09 09:33

Аз мисля, че по неговата логика за всичко е виновен морският флот, частните яхти и най-вече - Сомалийските пирати, начело със Сандокан!

Публикацията е редактирана (24-10-09 09:34)

Re:
Автор: gbrain   
Дата:   24-10-09 09:39

Цялата картинка май е далеч по-сложна

Re:
Дата:   24-10-09 10:25

Нека съм за двойка, нали в БГ сте суперумни.

Мисля че теорията за растапящи се ледове, които покачват нивото на океана е първобитна и опростенческа. Това е.

На земята има едно количество вода "X" и то си остава непроменено. Дори ако се промени някак оста на въртене на планетата и южния полюс престане да е най- високото, ветровито и студено място и встледствие на това се стопи целия му лед, друга част от земята ще заеме неговото място и ще придобие същия лед.

Е такива работи.

Re:
Автор: djogata   
Дата:   24-10-09 10:40

Мда, ледът върху Гренландия е 680,000 кубически мили, или с други думи 2.85 милиона кубически километра.

Този лед като се разтопи, се получават 2.6 милиона кубически километра вода. Не знам Диандимов откъде получи твоите цифри, но са грешни - отношението на обема лед/вода е 1.1/1, или 11/10 с други думи, а не глупостите, които ползваш (3/2).

Площта на океана е 361 милиона квадратни километра.

Като разделиш първото на второто, тоест 2.6/361, ще получиш 0.0072км, което е очакваното повишение на водното ниво, ако всичкият лед в Гренландия се разтопи. Тоест, 7.2 метра повишение на нивото, само ако леда в Гренландия се разтопи, а той е доста по-малко от този в Антарктида.

Атмосферата не може да поеме много повече вода от това, което е поела в момента - Водата в атмосферата е много малко - 13 хиляди кубични километра. Цикълът изпарение - валежи ще се засили заради повишените температури, но като цяло водата в този цикъл е крайно недостатъчно, за да окаже някакво влияние върху нивото на морето.

Диандимооов, двойка по физика и математика [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: exile   
Дата:   24-10-09 10:50

Добре е човек да се посмее рано сутрин [smilie21]

Re:
Автор: kolcho   
Дата:   24-10-09 11:05

Автор: Diandimov

Къде да се обадя за Нобеловата си награда?

......................................

Пич, звънни едно на Красьо!
В момента е малко зает, ама като се поосвободи ше намери начин да уреди нещата с наградата.

Re:
Дата:   24-10-09 11:06

Споко, Димов. В България таксиметраджиите рядко са по-умни. Попаднал си на точното място.
Яж си хамбургера, глей си телевизията и се гордей с Америка. За науката има кой да мисли.

Re:
Автор: kolcho   
Дата:   24-10-09 11:40

Diandimov
Дата: 24-10-09 06:55

Дори да приемем че са 7 милиона листа 100х 100 мили от по сантиметър дебели, то пак наложени върху площта от 69 милиона квадратни мили на Тихия ще заемат едва 10% от повърхността му.

...................................

Я пак, умниче нобелово!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   24-10-09 11:45

Натиска се за Титан, ама ПД-то не спи [smilie18]

Re:
Дата:   24-10-09 11:46

Отдавна вече не карам такси.

Не знам защо, но всеки път като съм в добро настроение и се опитам да пусна няква идиотска тема с цел... интересни постове, примерно, идват куп злобари, които ми натякват че съм за двойка, че не знам си какво.

Зъбят се и се пулят че съм бил ял хамбургери, пък аз никога не съм го правил.
Лаят че съм гледал бил телевизия. Не, не гледам телевизия! Нито в БГ, нито в тукашната ми къща имаме телевизор. Никога не съм имал навика и потребността да гледам телевизия.

И че съм таксиджия. Не - вече не съм! И се надявам никога повече да не се налага да съм!

Общо взето с някои от хората тук не може да се говори изобщо. Идете се прегледайте, или вземете няква дрога.

И накрая - да, гордея се с Америка.

Re:
Автор: chill   
Дата:   24-10-09 11:54

Стига сте се карали, успокоете се, пийнете една чаша ледена вода. Ще се разберем.

ПП. Къде да се обадя за Нобеловата си награда за мир?

Re:
Дата:   24-10-09 11:59

По един леден Pilsner Urquell може ли?

Re:
Автор: n1x0n   
Дата:   24-10-09 12:37

Не знам защо, но всеки път като съм в добро настроение и се опитам да пусна няква идиотска тема с цел... интересни постове, примерно, идват куп злобари, които ми натякват че съм за двойка, че не знам си какво.

Нищо злобно няма в това да наречеш един глупав човек - глупав. Това е просто факт, а фактите не са злобни.

Re:
Дата:   24-10-09 12:52

Естествено че съм глупав.
Но не е в това въпроса - учудва ме отношението.

И като сме тръгнали в тоя тон: n1x0n, да те е*а в отрепката!

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   24-10-09 12:54

[smilie8] е като ти се иска, поне го направи острумно, иначе си си обикновен тъпак[smilie3]

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   24-10-09 13:09

Диане извинявам ти се предварително, но си много глупав. Здравата ме разсмя с тоя пост. Да беше помислил малко преди да го пишеш. Няма да ти обяснявам сега защо извода ти е доста смешен от физична гледна точка. Помисли малко и после ще си говорим да видим сетил ли си се какво си пропуснал.

[smilie21]

Re:
Автор: chill   
Дата:   24-10-09 13:17

Е, хайде де, умници. Имаме един айсберг, плаващ в океана. Как ще се промени нивото, след като този айсберг се стопи?

Re:
Автор: тьма   
Дата:   24-10-09 13:18

наистина сте злобари, нека всеки се поразчопли в душичката си и да си признае поради що сте такива

никсъне, твоят проблем какъв е

зафиров, а твоят

признавайте си,та ако можем да помагаме

и накрая ще предложим зоната за Нобелова награда за съпричастие към другияhttps://photo-forum.net/static/forum/2009-10/xujg7056.JPG

Диане, харесва ми мечтата ти[beer]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.