Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Италия и снимане?
Автор: TheBossBG   
Дата:   19-10-09 12:24

В края на тази седмица заминаваме за Венеция и Флоренция. По собствен план, т.е. време за снимане колкото душа ми сака. Съпругата ми е била вече там, така че горе-долу съм наясно къде и какво искам да видя и съответно да снимам. Интересува ме обаче как стои въпросът с разпъването на статив. В предишна тема някой беше споменал, че в Лондон примерно, ако разпънеш статив те обявявали за професионалист и ти взимали такса. В Гърция на никого не му правеше впечатление, че разпъвам статив, че сменям обективи и т.н. Та, ако някой има преки впечатления от Италия, моля да сподели.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: pishman   
Дата:   19-10-09 15:37

Винаги си има забранителен знак, където е нежелателно. Но не прекаляват.
И няма скрити из храстите катаджии, като тук [smilie18]

Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   19-10-09 15:42

Никой никога не ме е спрял да снимам там. В някои музеи забраняват светкавици - тогава снимаш без светкавица на високо ИСО [smilie5]

Re:
Автор: kerabo   
Дата:   19-10-09 15:43

Никакви проблеми - никъде из Италия [smile]
Pishman е написал по - горе, където не е желателно - там е и обозначено.
Успех! Щракай на воля - струва си [smile] [shtrak] [beer]

Re:
Автор: _alice_   
Дата:   19-10-09 15:46

Май месец бяхме в Италия - Венеция, Верона. Никъде не сме имали проблеми с разпъването на статив. Мъжът ми колко панорами направи ... все със статив [smilie5]

Приятно снимане, наистина има какво да се види/снима [shtrak]

Re:
Автор: seymour_sz   
Дата:   19-10-09 15:46

Верно, аз бях там, и аз щраках - проблеми никой не ти създава, даже се отместват да можеш да снимаш на воля! [smilie24]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   19-10-09 15:50

Ами... то и без това всичко вече е заснето, а преди това и нарисувано, и живописвано - защо да ви създават проблеми?

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   19-10-09 15:54

Прочее, самите италианци не обръщат кой знае какво внимание на забележителностите си, но смятат, че ако чужденците нададат вой, че нещо трябва да се спасява, значи нещата наистина отиват на зле (така поне ни каза бившият гл. архитект на Ферара, който водеше курсове по опазване на културното наследство на о-в Сан Серволо - не някой друг, а немска задруга на ковачите писала до Общината на Венеция, че кованите решетки загиват...).

Re:
Автор: TheBossBG   
Дата:   20-10-09 08:37

Благодаря на всички за отговорите. Като се върна, ако има добри попадения ще се похваля. [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.