Автор: TheBossBG
Дата: 18-10-09 12:27
Автор: fonnayden
Дата: 17-10-09 22:50
Границата е бразда която е наложена да е строга най вече от Комунистите, поради разликата в стандарта на живот. не само бразда а и Кльон. България си беше концентрационен лагер. Само имахме излаз към Петербург
Не знам до колко си изучавал история, но истината е малко по-различна. В прочутата си реч от 5 март 1946 г., произнесена в американския град Фултън "големият демократ" Уинстън Чърчил казва: "От Шчечин на Балтийско море до Триест на Адриатическо море Желязна завеса се спусна над Европа." Последиците от това изказване търпим ние сега.
И по темата. Децата са една различна вселена. Лошото е, че ние забравяме какво е било и не ги възприемаме по този начин, по който сме се възприемали на тяхната възраст. Колкото и да ни се иска не можем да определим какво е искало да каже дадено дете. Особено, ако не е нашето, с което имаме интелектуална и емоционална връзка. Дали е просто любопитно или му липсва Мама няма как да разберем от един подслушан разговор. А и няма смисъл да разсъждаваме по темата. По-добре да се обърнем към нашите деца. Да помислим дали им даваме всичко, от което се нуждаят(нямам предвид в чисто материален смисъл)? Замислете се колко минути дневно отделяте за да общувате с децата си! Защото както на тях им липсва този контакт, така и на вас. Тогава няма да се учудвате на въпросите, които задават.
И да разкажа и аз една интересна случка. Съпругата ми пътува в автобус за В. Търново. На предната седалка седи млада жена с дете на около 4-5 години. Детето забелязва стадо крави до пътя и развълнувано казва на мама: Мамо, виж крави! Майката не много въодушевена отвръща: да, добре, крави. А детето добавя: Мамо, мамо, ама виж: ЖИВИ крави! Коментара го оставям за вас.
|
|