Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обвиниха в умишлено убийство мъжът, убил крадец
Автор: matani   
Дата:   15-10-09 19:52

http://www.novatv.bg/bg/news/view/2873/
[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

П.П. - Извинявам се, ако новината вече е пускана!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: alexoff   
Дата:   15-10-09 19:56

Според мен правилно са го обвинили, едно е да убиеш при самозащита, но друго е да преследваш някого, пък било то и крадец, по улицата и да му забиеш нож в гърба.

Re:
Автор: tantris   
Дата:   15-10-09 19:57

Ами гонил ги е и май го е убил извън къщата, според информацията от линка. Не е чак толкова лесен казусът.

Re:
Автор: elrisha   
Дата:   15-10-09 19:59

трябвало е преди това да му счупи краката,пръстите един по един,да му избие зъбките и чак тогава - боц![smilie7]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   15-10-09 20:10

Е , малко е попрекалил.....едно е да му нарееш сухожилията , друго да го изкормиш....

Re:
Автор: Тед   
Дата:   15-10-09 20:10

И в USA е така. Ако е в къщата - неизбежна отбрана.
Ако го преследваш в двора или извън него и го намушкаш с нож....лошо.

Re:
Дата:   15-10-09 20:16

Стига с тая УСА....там мангалите си седят в гетата зад едни огради и си се колят помежду си!
Тук ти влизат в къщата независимо ден ли е или нощ!

Re:
Дата:   15-10-09 20:19

Малшанс, че не го е хванал на място, въпреки че никъде не пише къде именно го е настигнал, а само че е издъхнал извън рамките на дома му.

При така поднесените факти за мен постъпката е правилна и мога само да я подкрепя! Който си търси белята, навлизайки в частна собственост с ЯВНОТО намерение да извърши престъпление, да си я намира! За мен няма значение дали си е отнесъл заслуженото на местопрестъплението или 50 метра по-натам.

Жалко, че само единия е отнесъл балтията. [smilie23]

Re:
Автор: chill   
Дата:   15-10-09 20:26

Автор: matani
Дата: 15-10-09 20:19

При така поднесените факти за мен постъпката е правилна и мога само да я подкрепя! Който си търси белята, навлизайки в частна собственост с ЯВНОТО намерение да извърши престъпление, да си я намира!
---
Би ли приел, следващия път като караш с превишена скорост, катаджиите да те догонят и застрелят?
Смяташ ли, че нарушенията и престъпленията следва да бъдат наказвани съобразно тежестта им или смяташ, че трябва да има едно единствено наказание - смърт?

Re:
Дата:   15-10-09 20:29

Ми поне малко от малко трябва да се действа превантивно!Ако бяха попаднали на някоя баба , а не на тя бойния , какъв спорд теб можеше да е изохода при условие че вече колят за по 2лв.?

Re:
Автор: Marillion   
Дата:   15-10-09 20:30

За съжаление в конкретния казус имаме осшествен състав на умишлено убийство. Едно е да наръгаш някой, който непосредствено заплашва здравето и живота ти, друго е да го преследваш по улицата, след като явно е решил да бяга и да го наръгаш.

Много тънка е границата.

Вярно е, че закона ни е лош, но за определянето на вината е важно какво наистина се е случило, както и моментното състояние на извършителя. От всичко се вижда, че задържания е действал с цел умъртвяване на пострадалия.

Лично аз не толерирам такова поведение. Ако беше в къщата - да го ръга докат пукне. Ама да го гони по улицата... да ме извинява.

Re:
Автор: Тед   
Дата:   15-10-09 20:33

На 50 м от къщата .... няма как неизбежна отбрана... И крадецът е бягал...

Re:
Автор: boni   
Дата:   15-10-09 20:35

По тази логика на улицата може да подгониш някой на когото имаш зъб и да го заколиш, а после да обявиш, че се е опитал да влезе в къщата ти... Ако е в къщата е ясно, но на улицата???

Re:
Автор: elrisha   
Дата:   15-10-09 20:36

в новините не съобщиха за никакво гонене, а само че са влезли,човека се уплашил,имало сбиване, искал е да рани в защита крадците,ония се обърнали и човека е мушнал веднъж в гърба един от крадците,който по-късно е починал на улицата..

Re:
Дата:   15-10-09 20:38

Еми не знам, в сайта на нова пише, че ги е подгонил и т.н.

Re:
Дата:   15-10-09 20:40

Е кой не би ги подгонил! Да ги трепе чак не , но да ги погне и "поуплаши"[smilie24]

Re:
Дата:   15-10-09 20:44

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1277630

Още една "справедлива" присъда, нали? Наречете ме закостенял, старомоден анти-пацифист, но на такива хора аз бих им връчвал медали, а не присъди.[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Re:
Автор: J0R0   
Дата:   15-10-09 20:52

Автор: chill

Би ли приел, следващия път като караш с превишена скорост, катаджиите да те догонят и застрелят?
Смяташ ли, че нарушенията и престъпленията следва да бъдат наказвани съобразно тежестта им?

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Дата:   15-10-09 20:58

Абе аз пък не съм навит да се връчват медали на хора застреляли в гръб бягащ крадец-младеж-наркоман.

Re:
Дата:   15-10-09 21:00

Кращите с превишена скорост ТРЯБВА да се спират , дори ако е наложително да ги гръмват!
От тях немалко народ е изгинал без да е виновен!
Ако смятате това нарушение за безобидно , значи сте от тях![smilie23]

Re:
Автор: matataupa   
Дата:   15-10-09 21:03

Състояние на афект[smilie8]

Re:
Автор: мимолета   
Дата:   15-10-09 21:07

cicomanco, кажи сега с ръка на сърцето, че никога не си превишавал скоростта, па тогава хвърли камък..

Re:
Дата:   15-10-09 21:09

Разбира се.. трябва да се посрещат с хляб и сол, а на изпроводяк да пуцаме във въздуха и да ги изпращаме, като комити.. ако са ни оставили живи.

Хайде стига ми толкова пацифизъм!

"Да бе мирно седяло, не би чудо видяло"

Re:
Автор: J0R0   
Дата:   15-10-09 21:16

Аз съм сигурен пък, че поне половината от пишещите тук не си плащат редовно данъците или че укриват част от тях. (Справка - съседната тема)
И че стойността на тия неплатени и укрити данъци е по-висока от откраднатото от някоя селска къща.

Та затова предлагам данъчните да се организират в тричленки и директно да разстрелват в задните дворове.

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: Roo   
Дата:   15-10-09 21:19

не ме впечатлява...то това май е лошото, приемаме тия неща вече като нормални, а преди малко по Бтв като чух за полицаи, които се гаврели с ученичка...за какво говорим! Момичето потърсило помощ, а ония...и освен това снимали с телефоните си! [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.