Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 51 % от 18-годишните у нас не са прочели и една книга ! :)
Автор: Shtrak   
Дата:   07-10-09 11:38

51% от 18-годишните у нас са годни само да станат общи работници, защото не са прочели една книга в живота си. 22% от тях са в категорията на т. нар. „номинално неграмотни” (не могат да четат добре), а 28% са функционално неграмотни (четат, но не разбират смисъла на това, което е написано). Това каза пред журналисти г-жа Ваня Грашкина, председател на Българската библиотечно-информационна асоциация. Процентите, с които тя стресна присъстващите, са от нарочно направено международно изследване от организацията PISA.

Ваня Грашкина каза още, че причината младите да бягат панически от библиотеките, е не само стряскащия вид на сградите, но и това, че там често има само по един екземпляр от една книга, предаде агенция Кросс.

В скандинавските страни 72% от населението посещава библиотеки, а в Германия процентът е 80. "У нас все още съществуващите библиотеки са едва 17%, а само 10% от тях са обществени"

Стряскащия вид на сградите[smilie5] май трябва да преместят библиотеките в чалга клубовете, за да пасегне някой пубер към книга [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: danbi   
Дата:   07-10-09 11:42

Истината е някъде там...

"дайте ни пари!"

Re:
Автор: boink   
Дата:   07-10-09 11:42

много яко проучване. което напрактика означава че няма да има нужда да внасяме евтина работна ръка от чужбина и после парите ни да заминават в чужди държави. от друга страна ще се увеличи престъпноста и платената любов, и умните ще бъдат наистина умни. [smilie24]

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   07-10-09 11:44

Ми кой за каквото е учил. Хич не мога да ги мисля. Като им е кеф да са общи работници мен какво ме касае? Да си слушат чалгата и да си тъпеят.

[smilie21]

Re:

а 28% са функционално неграмотни (четат, но не разбират смисъла на това, което е написано)

и а съм в тези % като чета повечето ежедневна хартия, социални блогове и новини по разни информационни сайтове. все се чудя правилно ли съм разбрал, и ак о съм разбрал правилно тъп ли съм или ни мислят за тъпи...

Re:
Автор: tnt   

мале, мале, мале... 51% [smilie10]

Re:
Дата:   07-10-09 11:45

на второ четене.. нима повечето у нас не са именно общи работници, каквото и да работят? [smilie8]

Re:
Дата:   07-10-09 11:46

Данбио, не измествай темата

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   07-10-09 11:48

Ужас...

Re:

нали е за общите работници темата?[smilie8]

щот' делата на другарката Грашкина са ми ясни от години...

Re:

повечето у нас са мързели. голям е процента и на далавераджиите, на жените които неработят нищо освен да правят свирки за пари. общите работници като гледам по строежите са от турция. или от южна българия, кърджали, и тн.

иако имаш в предвид че повечето хора са общи работници в смисъл че се занимават всичко което им попадне, съм съгласен.

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   07-10-09 11:49

28% са функционално неграмотни (четат, но не разбират смисъла на това, което е написано).

И аз често попадам в тези проценти, особено ако чета текст, написан на шльокавица, или такъв, на който препинателните знаци липсват частично или напълно... [smilie8]

Re:
Дата:   07-10-09 11:49

пропуснах алкохолиците и наркоманите които са доста голям процент.

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   07-10-09 11:50

бе то аз като съм прочел хиляди книги и всеки ден продължавам, та кво [smilie5] [smilie5] като знам що неграмотни милионери има, кво да ги мисля тези неграмотничета [smilie5] [smilie5] и без товя 2012 идва и след това наново всичко [smilie3] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (07-10-09 11:52)

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   07-10-09 11:53

Данби м/у другото си прав. Седем години въпреки "престижността" на институцията и думичката "експерт" в позизията ми си бях общ работник. От писане на закони и наредби до сменяне на гумите на служебната Нива през симултантен превод на официална среща и организацията на семинари...

[smilie21]

Re:
Автор: acklay   
Дата:   07-10-09 11:56

Съжалявам, но не разбирам смисъла на написаното [smilie8]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   07-10-09 12:00

Ми да копат канавки бе - какво ми пука за някакви кретеноиди?

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   07-10-09 12:01

А да пишат могат ли?
Изследването споменава само това, че не могат да четат.

Затова пък говорят чужди езици, какво ще кажете?
[smilie3]

Онова изследване преди седмица-две казваше, че 56 % от българите знаели чужд език... Съмнявам се всичките тези 56 % да се набират от населението над 18 г.

Тогава какво?

Re:
Автор: fotoloop   
Дата:   07-10-09 12:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: acklay   
Дата:   07-10-09 12:04

[smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   07-10-09 12:05

какво ми пука за някакви кретеноиди?

Ами, трябва да ти пука... Защото тези после ги срещаш в трамвая, в магазина, в киното, на улицата, на кръстовището... И точно те се държат най-безобразно... [smilie21]

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   07-10-09 12:06

там е работата, че на кретеноидите не им се и работи и искат мъни срещу нищо [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie19]

Re:
Дата:   07-10-09 12:14

Лали, вертоятно знаят по-добре чуждия език. Българският нито го четат, нито го пишат

Re:
Автор: burningice   
Дата:   07-10-09 12:39

Ми то с тези компютри и адоб рийдър, книги вече не се четят.

Re:
Дата:   07-10-09 12:40

ми те и на адоба да четат, пак ще е кяр [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.