Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 А не ви ли се струва, че
Автор: anaksagor   
Дата:   05-10-09 12:59

нивото доста е паднало. И на снимките, и на гласуващите... и къде са добрите автори? Омръзна им да снимат? Омръзна им да качват? Не им се гласува?? Гледам и Видове не е Видове вече, и рейтинг Б не е Б, а и А не е А. И темите в клуба не зонират по никакъв начин. Криза? [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: feliz   
Дата:   05-10-09 13:03

ФФ не е това, което беше [cool]

Re:
Дата:   05-10-09 13:05

синдромът "фото-култ"?

Re:
Автор: ege   
Дата:   05-10-09 13:09

А ти Анаксагор, как преценяваш твоето развитие. Паднало ли ти е нивото или напротив.
В момента, в който осъзнах, че нивото ми пада, си изтрих снимките. Струва ми се, че доста хора се поизчерпаха и се повтарят. Това е факт.

Re:
Автор: kerabo   
Дата:   05-10-09 13:10

по-скоро синдромът "отрицателен подбор". или системата на отрицателния подбор.
но.. фактът си е факт.
криза? не. според мен е логично следствие.
ефектът на пеперудата.

Re:
Автор: ege   
Дата:   05-10-09 13:12

Аз мисля, че ФФ не е това, което беше, защото много автори не са това, което бяха[smilie18]
Иначе пак е по-добре от фото-култ.
Гледах с интерес другия нов сайт фотомомент. Отначало бях заинтригуван, след това ми стана скучно и ми втръсна - едни и същи неща се повтарят и там.

Re:
Дата:   05-10-09 13:13

Нивото на някой конкретно трудно пада, може да е в дупка и да не му се снима, да няма идеи... но нивото на форума пада когато добрите автори не пускат снимки, а и когато спрат да оценяват снимките. А и не може всички да са едновременно в криза.

Re:
Дата:   05-10-09 13:15

Отдавна се говори, че нивото пада... аз не бях сигурен, защото добри автори изчезват по различни причини, но нови идват, развиват се... но в момента наистина е доста осезаемо.

Аз много рядко пускам теми тук, днес погледнах и Видове... ами [smilie11]

Re:
Дата:   05-10-09 13:17

Какво имаш предвид като казваш "отрицателен подбор"?

Re:
Автор: lipostok   
Дата:   05-10-09 13:19

Защо ви е грижа за нечие чуждо ниво, а не за вашето собствено? Няма кой да ви оцени ли?

Re:
Дата:   05-10-09 13:23

фф е огледало на случващото се в любимата ни татковина.

подкрепят се лесно смилаемите. налага се масовият вкус.
който вкус обаче.. не е 'вкусът на добрите", различни автори.
респективно - някои от тях търсят други места за изява.
и.. изплува другото.. онова - на ръба на кича. на грозният кич. очалгаряне или каквото и име да му сложиш - все ще е прогонващо добрият автор.

Re:
Дата:   05-10-09 13:25

За нашето собствено може и да ни е грижа, но него не го обсъждаме тук. А тук се обсъждат проблемите на форума, защото сме в този форум от доста години и по един или друг начин си го обичаме. Така че последният коментар нихилистичен е точно в духа на това, което ме притеснява в момента.

По-креативните автори изчезнаха или намаляха, не знам Бони какво ще каже, но за мен лично е очевидно.

Re:
Дата:   05-10-09 13:25

не, lipostok.
лично аз - нямам причини от сорта.
нито anaksagor.
но.. някак болно ми е от този факт.

Re:
Дата:   05-10-09 13:26

anaksagor [smilie24]

Re:
Автор: _alice_   
Дата:   05-10-09 13:48

Аз си мисля, че има известно отдръпване от фотографията като изкуство. някак-си снимането се масовизира прекалено и снимащите целенасочено, не просто така любителски намаляха.
Можеби има и по-прозаична причина.Онзи ден казвах на Румен, че кризата е оказала влияние и върху фотографията. Хората работят повече и имат по-малко време за снимане, когато фотографията е само хоби. [smilie8]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   05-10-09 13:53

добре завърнал се и жалко, че точно такава тема ти е дошло да пуснеш...

като цяло съм съгласна с казаното от керабо за масовия вкус и тн. с една малка вметка или по-скоро въпрос : кога, в кой период масовият или доминиращия вкус е бил "'вкусът на добрите", различни автори"?

ФФ е масов и много посещаван сайт и в този ред на мисли май си е естествено следствие цялата ситуация

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   05-10-09 13:55

Ми ше падне ами... Кат ня'а време да снимам

[smilie21]

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   05-10-09 13:57

Влязох във видове и веднага падна нивото [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   05-10-09 13:58

Но аз не мисля, че снимките са по-малко... просто хубавите са по-малко.

Но за фотографията като изкуство си заслужава да поговорим. Неотдавна се изрази мнение (в някоя от темите), че фотографията не е изкуство. И за авторът на тази мисъл, предполагам, че наистина не е.

Фотографията е достъпна за много хора, които се интересуват предимно от техника, да кажем, не от изкуство. Естествено е те да преобладават, все пак не е възможно при такава масовост, голямата част от снимащите да имат и усета, и възможностите да създават художествена фотография. Но когато тези хора започнат да определят и посоката и вкуса в дадено фото-общество, тогава не е добре. Тогава другите, които пък имат (в по-голяма или по-малка степен), се отдръпват...

Започнах тази тема, за да се опитаме да измислим механизми, с които това да не е така. А не да твърдим упорито, че няма такова нещо. Има го.. и е твърде видно.

Re:
Дата:   05-10-09 14:01

Анакс, какви механизми по-ефикасни от съществуващите си представяш?
Разделяне на още нива в галериите?
Модериране на галериите?
...

В интерес на истината и във фотокомюнити ми се стори, че е паднало много нивото /по мое скромно и непрофесионално мнение разбира се/

Re:
Автор: lipostok   
Дата:   05-10-09 14:03

За мен начина е да се направи сайт САМО за филмова фотография. И на не се модерира избирателно и невежо, както е в Момента. И фотографията ще изплува.

Re:
Автор: feliz   
Дата:   05-10-09 14:03

нямат мотивация [smilie21]

Re:
Дата:   05-10-09 14:04

здравей, tnt.
рядко се включвам в зонални теми (не съм зонална креатура - оттук може би и няма добре завърнало се "керабо") - шега - (за разведряване), в тази - някак (вклщчването) се наложи от самосебе си.
да, фф е масовопосещаемсайт. което не означава, че ще се съглася с все по - осезаемото спадане на нивото му.
както и по-горе казах - огледало на случващото се около нас. нищо не остана незасегнато. нищо. причинно - следствено е, да.
добрите автори губят мотивация така, както нормалният човек губи същата.. за да остане в БГ.
а вкусът се възпитава. но някак.. по - лесните неща се смилат по - лесно. без много усилия. а това е заразно. лавинообразно. и все пак. хора, автори.. не емигрирайте от любимия сайт.

Re:
Дата:   05-10-09 14:07

lipostok, защо мислиш, че елиминирането на цифровото ще доведе до по-качествени фотографии в галериите?
Защото хората ще са по-ограничени като бройка и ще снимат по обмислено? Защото ... няма да има толкова цифрови манипулации на изображението?

А само тези, които проявяват сами ли ще могат да показват фотографиите си?...

с всички тези въпроси искам да кажа, че няма как да се пренебрегва факта, че техниката е на друго ниво...

Re:
Автор: J0R0   
Дата:   05-10-09 14:11

ФФ е масов сайт, обаче ВИДОВЕ не е масова галерия.
Нали за това беше създадена - за да не се мешат арт-шедьоврите с пчеличките и птичките от масовите галерии.
Е, къде са ви шедьоврите?
Защо не ги пускате там?

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.