Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Споменът за Михаил Горбачов.............
Автор: dimi2007   
Дата:   04-10-09 21:33

Като че ли потъна в забвение, макар и Нобелов лауреат !?!?!?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   04-10-09 21:34

щом те кефи, спомняй си [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: djogata   
Дата:   04-10-09 21:36

Спомням си, че имаше гоуемо петно на челото [smilie5]

Re:
Автор: georgi969   
Дата:   04-10-09 21:37

Горбачов е главничт"виновник" за рухването на комунизма.затова и коунистите не го долюбват.

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   04-10-09 21:47

Незнам какво да мисля напоследък...преди години го приемах като демократ и реформатор,а според един филм за него и Раиса Горбачова се оказва,че самия Горбачов бил страшно очуден от това,че хората в ОНД не искат повече съветската власт,която той смятал за най-хуманна...

...Объркан псевдодемократ може би е по-точното определение за Горбачов.[smilie25]

Re:
Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   04-10-09 21:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: ejko   
Дата:   04-10-09 21:50

"главничт "виновник" за рухването на комунизма"
това си е мистификация на комунистите, че някой е виновен на комунизма, че е рухнал. Комунизмът си рухва сам самичък, поради невъзможността си политически, икономически и социално да съществува.

Re:
Автор: J0R0   
Дата:   04-10-09 22:00

Веднъж пробих с отверка флакон със строителна пяна под налягане.
Дюзата беше повредена, реших да изкарам малко пяна от дупката и останалото да го запуша и изхвърля.
Няма да разказвам какво стана, защото ме е срам.

Единствената ми утеха е, че има и по-кухи лейки от мен, дето са даже държавни ръководители.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Поне от моята строителна пяна последиците бяха основно за мен и отчасти за комшиите.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Няма как да има "гласност" за проблемите без това да доведе до плурализъм и многопартийна система.
Хората в едно общество имат различни интереси и няма как една и съща сила да защитава тия разнопосочни интереси.

Re:
Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   04-10-09 22:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: cameraman   
Дата:   04-10-09 22:19

Нищо градивно не се е пръкнало от "Империята на злото"

Re:
Автор: asahi   
Дата:   04-10-09 22:30

Не личностите правят историята. Историята посочва личностите. Горбачов или някой друг - все щеше да стане.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   05-10-09 00:37

Щастлива съм, че по време на перестройката живях в Ленинград (1984-1988 г.), а не у нас.

Като се върнах тук, беше страшно блато, а народът четеше Огонек и Новый мир... Също Аргументы и факты и мечтаеше също така отнесено както и сега някой друг да му реши проблемите...

С тази разлика, че сега вече никой нищо не чете.

Re:
Автор: Стефан   
Дата:   05-10-09 10:22

Така е то, винаги е било неблагодарна работа да освобождаваш хората (и покрай това може би да спасиш света)[smilie8] Примери по света колкото искате, но да вземем и само от руската история - Горбачов даже е късметлия, че само го хулят... Защото примерно единствения руски цар, който получава прозвището Освободител (не заради това че ни е освободил нас (за да има за какво да плюем руснаците), а заради това че е освободил крепостните селяни), та него си го взривяват. И то го взривяват не някакви ретроградни сили, ами точно едни "борци за свобода". Та Горбачов е бил обречен в един или друг смисъл от момента от който стартира процеса на Перестройка.

А че комунизма така или иначе щеше да падне е ясно, въпросът е само колко щяха да са оцелелите да видят света след комунизма, ако начело на СССР вместо Горбачов беше някои хардлайнер...[smilie8]

Re:
Автор: kolcho   
Дата:   05-10-09 13:26

Като че ли потъна в забвение, макар и Нобелов лауреат !?!?!?
...................................

Ти имената на колко Нобелови лауреати можеш да си спомниш?
А този се помни!
Знаеш ли защо?
Защото е един от редките примери за удостояването с тази престижна награда на един несъмнен кретен.

Re:
Автор: d256h   
Дата:   05-10-09 13:39

Говорете каквото искате, но ако Горби и Рейгън не се бяха разбрали по ОНОВА време и сега щяхме да имаме насочени ядрени ракети към градовете си.
Поне на мен ми стига, че турските и гръцки 'Ланс' не са насочени към нас...

Re:
Дата:   05-10-09 13:48

Говорете каквото искате, но ако Горби и Рейгън не се бяха разбрали по ОНОВА време и сега щяхме да имаме насочени ядрени ракети към градовете си.
Поне на мен ми стига, че турските и гръцки 'Ланс' не са насочени към нас...

........................

Падаш си по руските СС?
Табиетлия[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   05-10-09 13:50

Подържам,че изкарахме късмет с Горбачов...кой знае какво би могло да хрумне на някой друг малоумник на негово място...отивайки си,тия кретени като нищо можеха и ядрен конфликт да предизвикат...[smilie23]

...Фидел Кастро преди години беше казал,че по-скоро ще потопи острова /Куба,о-ва на "свободата"[smilie5]/,отколкото да допусне да се върне капитализма.Като знам колко им е акъла на всички диктатори,нищо чудно да беше станало не само там...[smilie25]

Re:
Дата:   05-10-09 13:54

Колчо, работил съм на тия ракети и знам как някой малоумнок можеше да ги използва по свое желание! Сега най-ценното е че ги нямаме, щото военните са най-откачените типове които съм виждал!

Ама ти нещо много по детски ми разсъждаваш, на клоко годинки си?

Публикацията е редактирана (05-10-09 13:55)

Re:
Дата:   05-10-09 14:03

Ама ти нещо много по детски ми разсъждаваш, на клоко годинки си?

.................................

Баце, манечак сам още, ама недотам та да се кефя на това, че вместо американски днес към нас са насочени руски ядрени ракети....
Гледам, че на тебе ти е кеф, обаче!
Лошо няма - кефовете са по желание на кефлията[smilie3]

Re:
Дата:   05-10-09 14:15

Че кое те накара да си мислиш, че аз се кефя?

Тук става въпрос за вероятности! Колкото по-малко отделни еденици за командване и използване, толкова е по-добре!

Има и много икономически причини.. но предполагам ти не се сещаш за това..

Ракетите, които бяха на българска територия си ги плащахме ние... по братски... сещаш ли се колко парички струват на данъкоплатците... сега не плащаме за ракети! от по 150 Килотона...

По-добре е да се задълбочиш в нещата около ракетките на България, да почетеш, да ти разкажат хора ползвали ги,... и тогава да правиш 'компетентни мнения'!

Но аз също приемам мнението ти за равно на моето, защото тук сме приятели и само си говорим..

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.