Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Черният ми дроб
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-09 13:42

Не, не... Моят знам, че е голям... [smilie18] [smilie18]


Тоя, дето го купих вчера от пазара. Свински черен дроб... [smilie21]

Не мога да го докарам и това си е... Вече няколко пъти се опитвам... А уж просто изглежда... [smilie25]

Все става един такъв твърд и сух, като го опържа... [smilie21] [smilie21]

Кажете как да го направя да е хем добре препържен /защото така го обичам/, хем да е сочен и мекичък, ЪРМ?


Някой има ли рецепта? Знам, че има кулинари у Форумот... [beer] [beer] [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: marchello   
Дата:   27-09-09 13:43

[smilie8]

трансплантирай си го.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-09 13:43

Мне... Искам да го ям... [smilie25] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: marchello   
Дата:   27-09-09 13:44

ми то не пречи да си го трансплантираш и после да се самоизядеш [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   27-09-09 13:45

мисля, че се кисне в пресно мляко

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Славов   
Дата:   27-09-09 13:45

Ами препържваш го, на тънко го режи, и много за малко в горещото олио, предварително осолен и в малко брашно .....

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   27-09-09 13:45

ей, човече, това е най-нисшата и токсична храна бе [smilie10] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Славов   
Дата:   27-09-09 13:46

е то затова е вкусно, всичко вредно е най-вкусно ......

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   27-09-09 13:47

1. Никаква сол.
2. Нарязваш го на дебелина до 2см.
3. Добре загрято олио.
4. Мяткаш едно парче и след 30сек. го обръщаш. Целта е да хване коричка и да се запече страната, която пържиш. после обръщаш и така нататък. Ако напълниш тигана пада температурата на мазнината и започва едно бавно мъчително варене със загуба на соковете.

Добре е дробът да е пресен и сочен.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-09 13:47

ми то не пречи да си го трансплантираш и после да се самоизядеш

Искаш да кажеш да се самоизпия, но това е друга тема... [smilie18] [smilie18] [smilie21]


Да се върнем на дроба... Колко време се кисне в мляко? После какво се прави? На каква темпертура се пържи? Разни тайни... [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-09 13:48

Нда... изпреварили сте ме със съветите... [beer] [beer]

А да... Всичко вкусно е супер вредно... Знам... [smilie18] [beer] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-09 13:51

Между другото, пастетът от гъши дроб и той ли е вреден? [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   27-09-09 13:52

не знам за млякото...само так съм чувала

сега съм на вълна почистване на стари бабини предмети с кока-кола [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: marchello   
Дата:   27-09-09 13:52

можеш да смелиш черният дроб в месомелачка, да разбъркаш с мляко и горещо олио. Подправки - сол на вкус и пиеш ... така отпада проблема с топлината на олиото, твърдостта на дроба и разни други проблеми [smilie8] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-09 13:53

сега съм на вълна почистване на стари бабини предмети с кока-кола

Метални предмети се полират добре и с шоколад... [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   27-09-09 13:54

да ве! Таман изчистих и да омажа пак сичко [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: marchello   
Дата:   27-09-09 13:54

[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-09 13:54

Колкото и да е вредно, веднъж два пъти в годината едва ли би ми навредило повече, отколкото въздухът, който всеки ден дишам... [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   27-09-09 13:57

питах чичо гугъл:
Пържен дроб с лук

Продукти: 600 г черен дроб, 3-4 глави лук, 2 супени лъжици олио, половин връзка магданоз, черен пипер, сол, брашно за овалване, олио за пържене.
Приготвяне: Черният дроб почистваме добре от ципите и кръвоносните съдове, нарязваме на парчета, овалваме ги в брашното и изпържваме. Още топли ги посоляваме и поръсваме с черният пипер.
Лукът нарязваме на ситно и го задушаваме в 2 супени лъжици олио.
Разбъркваме го със ситно нарязаният магданоз и сол на вкус и го изсипваме върху изпърженият дроб. Поднасяме яденето в съд с похлупак, за да се запази топло.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   27-09-09 14:00

ето го и с прясното мляко :
Продукти:
800 гр. черен дроб,
200мл. прясно мляко,
1 ч.л.кимион ,
1 ч.л.черен пипер,
брашно и олио за пържене,
сол на вкус,
2 лимона,
6-7 скилидки чесън.

Приготвяне:
Дробът се нарязва на парчета и поставя за час-два в прясно мляко да се изкисне.
Изцежда се хубаво и се поръсва с подправките и солта.
Поръсва се се с брашното и обърква така, че всяко късче дроб да бъде поръсено добре в брашното
Излишъкът от брашното се "отупва" от парчетата.
Пържи се в горещо олио за кратко, за да не се изсуши.
Изважда се в затоплена чиния или тенджера и захлупва веднага с капак да остане топъл.
През това време се счуква чесъна и смесва с изцедения лимонов сок.
Залива се със сместа от чесън и лимон и се затваря съда.
Оставяте съда затворен за около 30-40 мин., като през това време се разбърква няколко пъти.
източник:/pep-4o-gotvetesmen.com/


Трябвало да ти се получи нещо такова :
https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/vrzn4395.JPG
http://vkusnoikrasivo.com/image/thumb2/400/c770aa43c72ffe12182b4c7b48bb598a.jpg



Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   27-09-09 14:00

...което ме подсеща, че не съм обядвала [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-09 14:03

Ндаааа... Аз го накиснах, но не в мляко, а във вода с малко оцет... Но мисля, че основната ми грешка беше, че препълних тигана... И се получи по-скоро ефект на сваряване, а не на пържене... Както казва Асахи... [smilie8] [smilie21] [smilie21]



Публикацията е редактирана (27-09-09 14:11)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   27-09-09 14:06

аааааа вързан черен дроб...едва ли е вкусно [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   27-09-09 14:09

едва ли е вкусно

Полях го обилно със соев сос... Сега има вкус на китайска храна... [smilie18] [smilie18] [smilie18]



За мезе на бирата става... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stanimir64   
Дата:   27-09-09 14:10

Накисни го за 2 часа в бяло вино и след това както си намислил.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.