Автор: tnt
Дата: 27-09-09 14:00
ето го и с прясното мляко :
Продукти:
800 гр. черен дроб,
200мл. прясно мляко,
1 ч.л.кимион ,
1 ч.л.черен пипер,
брашно и олио за пържене,
сол на вкус,
2 лимона,
6-7 скилидки чесън.
Приготвяне:
Дробът се нарязва на парчета и поставя за час-два в прясно мляко да се изкисне.
Изцежда се хубаво и се поръсва с подправките и солта.
Поръсва се се с брашното и обърква така, че всяко късче дроб да бъде поръсено добре в брашното
Излишъкът от брашното се "отупва" от парчетата.
Пържи се в горещо олио за кратко, за да не се изсуши.
Изважда се в затоплена чиния или тенджера и захлупва веднага с капак да остане топъл.
През това време се счуква чесъна и смесва с изцедения лимонов сок.
Залива се със сместа от чесън и лимон и се затваря съда.
Оставяте съда затворен за около 30-40 мин., като през това време се разбърква няколко пъти.
източник:/pep-4o-gotvetesmen.com/
Трябвало да ти се получи нещо такова :
https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/vrzn4395.JPG
http://vkusnoikrasivo.com/image/thumb2/400/c770aa43c72ffe12182b4c7b48bb598a.jpg
|
|